14 milioane de euro-prețul cu care a fost vândut unul dintre cele mai rare tablouri de Van Gogh

de | 28.03.2021 09:38 | Actualitate

Unul dintre rarele tablouri semnate de Vincent van Gogh, “Scene de rue a Montmartre”, care se afla inca in posesia unui privat, a fost vandut joi la Paris pentru suma de 14 milioane de euro, informeaza News.ro.

Acest lot a depasit estimarea stabilita intre 5 si 8 milioane de euro. Aceasta cumula trei atuuri: importanta istorica, caracterul inedit si o paleta care il anunta pe marele Van Gogh de la finalul vietii.

Au fost suficiente cateva minute, joi, pentru ca panza semnata de Van Gogh sa ajunga la 14 milioane de euro (16,2 milioane de euro fara taxe) la o sesiune de vanzari organizata de Sotheby’s la Paris.

Realizata in direct cu licitatori din New York, Hong Kong, Londra si alti anonimi pe internet, vanzarea a durat cateva zeci de minute. Ciocanul a lovit prima data la 13 milioane de euro, dar comisarul a considerat ca oferta plasata in extremis poate fi luata in considerare si competitia a continuat alte cateva secunde intre un cumparator din Hong Kong, un altul din Londra si un licitator online, care in final a castigat tabloul.

Este vorba despre o panza pictata in perioada in care Van Gogh a trait la Paris, intre 1886 si 1888.

In imaginea inclusa in invitatia de prezentare apare o pereche plimbandu-se pe ceea ce pare a fi colina pariziana Montmartre, cu celebrele mori si vite de vie in fundal.

CITEȘTE ȘI Maestrul Sorin Ilfoveanu a făcut publice dovezile privind faptul că tabloul atribuit lui şi vândut cu mii de euro este un fals

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii