Web Analytics

Polițiștii au reușit să îl imobilizeze pe bărbatul care a vrut să își dea foc într-un cimitir din Ștefănești

de | 3.03.2021 12:28 | Actualitate

Bărbatul care a vrut să își dea foc în cimitirul din Ștefănești a fost imobilizat și se află în custodia polițiștilor. Argeșeanul are 60 de ani, este din Ștefănești și a amenințat cu autoincendierea pentru că s-a extins cimitirul. Au existat și doi negociatori. Intervenția a durat aproximativ o oră.

„Apelul a fost la 112, în jurul orei 09.15. Nu a fost preluat de dispeceratul IPJ Argeș, întrucât apelatul a închis.
Bărbatul a fost imobilizat în jurul orei 10.15, conform procedurilor în vigoare, fără a fi folosite cătușe. Ulterior a cooperat cu forțele de ordine.
Conform Legii nr. 192 din 25 octombrie 2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice – Polițistul este îndreptățit să utilizeze cătușe sau alte mijloace de imobilizare în scopul împiedicării sau neutralizării acțiunilor violente ale oricărei persoane… în scopul prevenirii autovătămării persoanei ori apariției unei stări de pericol la adresa vieții, sănătății sau integrității corporale a polițistului sau a altei persoane.

Citește și Un bărbat a încercat să își dea foc în cimitirul din Ștefănești

Persoana era în pericol să își facă rău.
La fața locului a fost trimisă și o grupă SAS, preventiv, pentru a putea interveni în cazul în care situația degenera.
Au existat, încă din primele momente, doi negociatori (unul dintre aceștia făcând parte din grupa SAS)”, a transmis IPJ Argeș.

La intervenție au acționat un echipaj al ISU, adjunctul inspectorului șef din cadrul IPJ Argeș, șeful Serviciului Ordine Publică, dar și o echipă din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, în vederea detensionării situației.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii