Web Analytics

COMERCIANȚI DIN PIAȚA CEAIR ȘI BAZARUL GH. LAZĂR – AMENDAȚI DE POLIȚIȘTII LOCALI

de | 2.03.2021 16:47 | Actualitate, Politica si Administratie

Polițiștii locali piteșteni au demarat, începând cu 1 martie, o amplă acțiune de control la societățile care vând în Piața Ceair, Bazarul Gheorghe Lazăr și străzile învecinate. În urma controalelor efectuate până astăzi au fost descoperite mai multe nereguli, mai exact marfa vândută nu avea acte și de asemenea, era comercializată în spații neautorizate. Din primele verificări, se pare că este vorba de producători agricoli și vânzători ambulanți care își vindeau produsele pe unde apucau, chiar și pe jos, pe străzile din jurul pieței.

Controalele vor continua și în perioada următoare

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale au verificat peste 25 de agenți economici, producători agricoli și comercianți ambulanți, în zona bazarului Gheorghe Lazăr, Piața Ceair și străzile adiacente. În urma controalelor, au fost depistați mai mulți comercianți ambulanți ce desfășurau activități de comerț în locuri neautorizate și fără a deține documente legale, și au fost aplicate patru amenzi în valoare de 1400 lei.

CITEȘTE ȘI: Frații Pavăl de la Dedeman se asociază cu frații Dragomir din Pitești

„Totodată, au început verificările privind ocuparea domeniului public în fața unității, în zonele Bazar Gheorghe Lazăr și Aleea Crinului.  Nerespectarea prevederilor legale și ocuparea domeniului public fără a deține acordul administrației publice locale constituie contravenție conform H.C.L. nr.197/2017 și se sancționează cu valoarea cuprinsă între 1500 și 2500 de lei. Acțiunile vor continua pe toată perioada următoare.”

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dar de cei care vand tigari si petarde nu se atinge nimeni ptr ca ei cotizeaza la comunitari