După cum spune Hrushciov în autobiografia sa, Stalin participa deseori la chefuri nocturne alături de aghiotanții săi, după care dormea până târziu a doua zi.
Citește și: Regina Elisabeta a II-a îi îndeamnă pe britanici să se vaccineze: „Vă veţi simţi protejaţi”
La 1 martie 1953, după un dineu pe durata întregii nopți, alături de ministrul de interne Lavrenti Beria și viitorii premieri Malenkov, Bulganin si Hrushciov, Stalin a cedat, suferind un atac cerebral care i-a paralizat partea dreaptă a corpului.
El a murit patru zile mai târziu, la 5 martie 1953, la vârsta de 73 de ani. Hemoragia cerebrală a fost declarată, oficial, drept cauză a morții. Trupul său a fost mumificat și depus în Mausoleul lui Lenin, unde a rămas până la 3 octombrie 1961, când a început destalinizarea în Uniunea Sovietică.
Trupul lui Stalin a fost îngropat, după aceea, lângă zidul Kremlinului. S-a mai sugerat și că Stalin ar fi fost asasinat. Fostul exilat comunist Avtorhanov a adus în discuție această ipoteză în 1975. În memoriile sale politice, publicate în 1993, acesta afirmă că Beria s-a lăudat în fața sa că l-ar fi otrăvit pe Stalin.
Citește și: UNTOLD: „Intrarea la festival pe bază de certificat de vaccinare, test de anticorpi sau test rapid COVID-19”
0 Comentarii