Web Analytics

1200 de pachete cu dulciuri, alimente, rechizite și cărți de rugăciuni distribuite de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului familiilor în dificultate

de | 15.12.2020 19:14 | Actualitate

La inițiativa arhiepiscopului Calinic, o parte din parohiile Eparhiei au contribuit financiar pentru realizarea celor 1200 de pachete care conțin: dulciuri, alimente, rechizite școlare și cărți de rugăciuni. Acestea urmează a fi împărțite până la sfârșitul săptămânii în cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, fiind alese acele familii aflate în dificultate. Aceste daruri sunt destinate în special copiilor, dar și bătrânilor singuri care au nevoie de ajutor.
Citește și Mic dejun şi masa de prânz, oferite de preoţi oamenilor fără adăpost din Piteşti
La sediul protoieriei Pitești, mai mulți voluntari au depus eforturi deosebite pentru pregătirea pachetelor.
Proiectul, intitulat ,, Bucuria Crăciunului”, își propune să-l aducă pe Moș Crăciun în casele celor sărmani, oferindu-le acestora posibilitatea de a simți cu adevărat frumusețea sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos.
Această acțiune socială oferă de asemenea posibilitatea sectorului social – filantropic al Eparhiei, de a identifica și alte situații delicate care există în special în parohiile din mediul rural. Astfel vor fi analizate și alte soluții pentru toți cei aflați în dificultate, cum ar fi: acordarea unor ajutoare financiare suplimentare pentru încălzirea locuințelor, achiziționarea de medicamente și oferirea posibilității celor aflați în suferință de a avea acces la serviciile medicale de specialitate.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii