Web Analytics

120 de burse de specializare în IT&C pentru tineri din Pitești și București

de | 27.10.2021 22:49 | Cultură, Actualitate, Economie

  • OMV Petrom oferă 120 de burse la cursurile intensive de specializare în competențe digitale și dezvoltare web pentru începători și pentru avansați
  • Înscrierile se fac online în limita locurilor disponibile, pe ro/Pitesti și GeneratiaTech.ro/Bucuresti
  • Tinerii admiși vor beneficia de pregătire profesională, o calificare recunoscută la nivel european și sprijin în a obține joburi entry-level sau internship-uri în IT&C

 

Pitești/București, 27 octombrie 2021 – Digital Nation și OMV Petrom anunță extinderea programului de Burse Generația Tech în Pitești și București, unde OMV Petrom va acorda 120 de burse pentru tinerii de 15-24 de ani în căutare de specializare și conversie profesională în domenii cheie din IT&C.

Citește și: Părintele „Simfoniei Lalelelor” este fiul unui cunoscut jurnalist, dascăl şi om politic din perioada interbelică

Bursele Generația Tech oferă formare și specializare gratuită în Competențe digitale și Dezvoltare web – nivel începător sau intermediar și sunt destinate tinerilor cu vârste între 15 și 24 de ani cu domiciliul fie în Pitești, fie în București, și care au cunoștințe de bază de limba engleză, pot susține un ritm intens de studiu timp de patru luni și doresc să deprindă aptitudinile necesare pentru a avea o carieră în domeniul tech.

 

Odată admiși în program, tinerii vor beneficia de pregătire profesională în competențe digitale și dezvoltare web de nivel începător sau avansat și, după absolvire, de sprijin în carieră, prin ateliere de angajabilitate care le vor facilita obținerea de joburi sau internship-uri în domeniul IT&C la companii locale.

Prin parteneriatul cu Digital Nation, OMV Petrom asigură șanse egale la educație, sprijin în digitalizare accelerată și implicare activă în dezvoltarea locală a comunității de tineri din orașele Pitești și București.

Citește și: Povestea preotului care i-a pictat şi dăruit Regelui Mihai icoana ”Dulcei Sărutări”

Suntem bucuroși să putem aduce cu ajutorul partenerului nostru OMV Petrom pentru prima dată programul Generația Tech și în Pitești și București. Succesul pe care l-am avut în ultimii ani în țară, ne demonstrează cât de mare este nevoia tinerilor români de a dobândi competențe digitale și de a beneficia de ajutor la angajare. Scopul nostru este să derulăm acest program an de an pentru tot mai multe orașe din România și să oferim pieței de muncă tineri profesioniști competenți, care să-și găsească locul potrivit în companii autohtone sau care să se dezvolte ca antreprenori. Tocmai din acest motiv suntem încântați să avem parteneri ca OMV Petrom, companii care înțeleg nevoia de a ajuta și stimula tinerii să rămână în țară sau în orașele în care s-au născut pentru a contribui la creșterea economiei locale”, a menționat Paul Apostol, Fondator Digital Nation.

 

Conform unui studiu pe LinkedIn, angajatorii au nevoie de un mix de competențe în continuă schimbare. Dacă știu să recunoască și să dobândească aptitudinile cele mai căutate de pe piața muncii, tinerii pot avea un avantaj la începutul carierei. Și în timp ce competențele „soft” cerute de companii tind să se schimbe, cele mai căutate aptitudini cu componente IT&C evoluează rapid, datorită în mare parte transformării continue a tehnologiei moderne.

Citește și: Abandonat la naştere, acum student la specializarea Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie

Generația Tech este programul național care produce schimbări la nivel local, acolo unde construiește comunități locale de învățare, digitalizare și dezvoltare. Generația Tech inspiră sau schimbă destine profesionale, în mijlocul unor comunități de susținere.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii