Web Analytics

12 Octombrie 2002:  Papa Ioan Paul al II-lea şi Patriarhul Teoctist al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), au semnat declaraţia comună care îndemna  la unitatea creştinilor

de | 12.10.2021 09:26 | Cultură, Actualitate

În ziua de 12 Octombrie 2002,  Papa Ioan Paul al II-lea şi Patriarhul Teoctist al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), au semnat, în premieră, o declaraţie comună, care îndemna  la unitatea creştinilor, acesta fiind primul act încheiat vreodată dintre un suveran Pontif şi un patriarh ortodox.
George Gabriel Bologan – ambasadorul României la Roma: „Cred că România a avut în persoana celui pe care Biserica Catolică astăzi îl consideră sfânt, Ioan Paul al II-lea, un prieten. A fost, așa cum a recunoscut și Patriarhul Teoctist, a fost primul binefăcător al Catedralei Mântuirii Neamului”.

Citește și: Un proiect pe cât de frumos, pe atât de inedit / O echipă de arhitecţi pasionaţi salvează casele vechi de pe Valea Topologului

Papa Ioan Paul al II-lea a rămas însă în memoria românilor mai ales cu măgulitoarele cuvinte pe care le-a rostit despre țara lor: „România! Ţară-punte între Orient şi Occident, punct de răscruce între Europa Centrală şi cea Orientală…România, pe care tradiţia o numeşte cu frumosul titlu de Grădina Maicii Domnului...”

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii