Web Analytics

Un tribunal olandez dispune ridicarea interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii

de | 17.02.2021 09:45 | Actualitate, Politica si Administratie

Un tribunal de la Haga stabileşte că „interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii este o încălcare profundă a libertăţii de mişcare şi vieţii private”, care necesită „un proces decizional foarte minuţios” şi decide că Guvernul olandez este necesar să-i pună capăt, informează news.ro.

Citește și: Braconierul care a ucis o căprioară de Revelion, trimis în judecată

Cazul a fost adus în faţa justiţiei de către un gup care protestează faţă de instaurarea interdicţiei circulaţiei pe timpul nopţii.

Guvernul olandez a anunţat la începutul lui februarie că prelungeşte interdicţia circulaţiei pe timpul nopţii, în vigoare de la 23 ianuarie, între orele locale 21.00 şi 4.30, până la 2 martie.

Această interdicţie – prima impusă în Olanda de la al Doilea Război Mondial – a condus, imediat după impunerea sa, la cele mai grave revolte din ţară din ultimele decenii.

Legea specială în baza căreia Guvernul a impus interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii este prevăzută în „circumstanţe foarte urgente şi excepţionale”, subliniază marţi tribunalul.

Citește și: JUDECĂTOAREA VÂRGĂ SE PENSIONEAZĂ DUPĂ O ACTIVITATE DE 24 DE ANI ÎN MAGISTRATURĂ, ÎN SEMN DE PROTEST

Un judecător din prima instanţă a stabilit că „impunerea interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii nu implică necesitatea unei anumite urgenţe” în folosirea acestei legi, în contextul în care o eventuală recurgere la această măsură a fost discutată în numeroase rânduri, înainte de a fi impusă.

Guvernul olandez nu a reacţionat imediat.

Potrivit agenţiei olandeze de presă ANP, care citează un purtător de cuvânt al tribunalului, un eventual apel nu va suspenda hotărârea primei instanţe, potrivit news.ro.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole