Un pompier și câțiva cetățeni au salvat o femeie din casa aflată în flăcări

de | 14.02.2021 16:55 | Actualitate, Home

Incendiul violent care a izbucnit, duminică, 14 februarie, la o casă din comuna Stâlpeni – sat Rădești, a fost provocat, probabil, de coșul de fum deteriorat, transmit pompierii.

Plutonier adjutant șef Laurențiu Savu

Acoperișul a ars pe o suprafață de 200 mp, iar tavanele unor camere s-au prăbușit în interior. Flăcările uriașe amenințau să se extindă la întreaga construcție, în care se afla și o femeie de 64 de ani, care nu se putea deplasa.

Pompierul salvator era în timpul liber

“În scurt timp s-a instaurat panica la fața locului și fiecare ar fi făcut ceva, dar nu știau de unde să înceapă. Întâmplarea a făcut ca prin zonă să treacă colegul nostru de la Detașamentul Bradu, plutonier adjutant șef Savu Laurențiu, a cărui experiență și calitate de a fi un bun lider a salvat situația.
Acesta a mobilizat cetățenii, constituind o echipă, cu care a reușit să evacueze din casa în flăcări o femeie de 64 de ani, a oprit alimentarea cu energie electrică, a scos trei butelii, înlăturând pericolul de explozie, și mai multe bunuri, oferind în același timp informații importante pentru forțele de intervenție care erau în drum spre locul evenimentului”, a transmis ISU Argeș.

Citește și Arefu. Femeie rănită într- un incendiu provocat intenționat de un bărbat băut

Paramedicii SMURD au preluat și transportat la spital un bărbat de 64 de ani, celălalt proprietar, care prezenta stare de rău și atac de panică. Femeia nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

,,Sunt foarte bucuros că am putut să fac o faptă bună!“, a declarat Laurențiu Savu

“Laurențiu este un erou, având în portofoliu sute de vieți salvate și “n” misiuni îndeplinite cu succes. Experiența sa l-a făcut un salvator redutabil. De exemplu, chiar astăzi, când a știut cum să ia atitudine și să gestioneze situația de urgență, constituind din cetățenii aflați la fața locului un echipaj de primă intervenție.

Nu în ultimul rând, îi felicităm și îi apreciem pe acești cetățeni, care astăzi au dat dovadă de curaj și spirit civic!”, a mai transmis ISU Argeș.

Pompierii au reușit să localizeze incendiul și să împiedice propagarea lui la întreaga construcție și la alte vecinătăți. Au intervenit 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și locțiitorul comandantului de la Detașamentul Mioveni.

 

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Hologramă cu operele lui Brâncuşi la Teatrul „Davila”
Hologramă cu operele lui Brâncuşi la Teatrul „Davila”

Duminică, 28 noiembrie, la Teatrul „Alexandru Davila” au avut loc mai multe evenimente. A fost deschiderea Festivalului Internațional al Teatrului de Studio InterFest 2021, ediția a XXV-a, premiera spectacolului „Brâncuși, mon amour” (în care managerul teatrului,...

Un mariaj de coşmar, cu mult sânge şi muştar
Un mariaj de coşmar, cu mult sânge şi muştar

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe certificatul de stare civilă emis de Statul Paralel, că mariajul la guvernare dintre PNL și PSD dă semne de schizofrenie. Sunt zone în țară unde liberalii vor în continuare în pat cu USR, de teamă că, odată rămași fără cârjă, se...

Unicat în România. Monument al eroilor romi din Lereşti
Unicat în România. Monument al eroilor romi din Lereşti

Printre puținele monumente ridicate în țară în amintirea celor căzuți în Al Doilea Război Mondial se regăsește de acum înainte și unul amplasat în satul Pojorâta al comunei Lerești. A fost realizat de un meșter pietrar la inițiativa filialei locale a ”Cultului...