Web Analytics

Instituția Avocatul Poporului. Comunicat de presă

de | 5.02.2021 14:24 | Actualitate

Aducem la cunoștința celor interesați faptul că reprezentanții Avocatul Poporului în județele Argeș și Vâlcea pot fi contactați telefonic la numărul (40)248 211 101 după următorul program: luni-miercuri între orele 10-14 și marți-joi între orele 12-16. 

Petițiile pot fi trimise prin corespondență poștală la adresa: Biroul Teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului, Pitești, strada George Coșbuc nr. 40 sau prin corespondență electronică la adresa: avparges@avp.ro.

Citește și:  ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei, pentru Jurnalul de Argeş: „Răbdare şi credinţă în Dumnezeu! Vom trece peste criză!”

Recomandăm cetățenilor ca în petițiile pe care le formulează să prezinte problemele pe care le întâmpină la autoritățile publice precum și copii ale documentelor doveditoare. Petiţiile adresate instituţiei Avocatul Poporului trebuie să se facă în scris şi să indice numele şi domiciliul persoanei fizice lezate în drepturile şi libertăţile acesteia, drepturile şi libertăţile încălcate, precum şi autoritatea administrativă ori funcţionarul public în cauză. Petiţionarul trebuie să dovedească întârzierea sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona legal petiţia. Nu pot fi luate în considerare petiţiile anonime, iar petiţiile îndreptate împotriva încălcării drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice prin acte sau fapte ale autorităţii administraţiei publice se adresează instituţiei Avocatul Poporului nu mai târziu de un an de la data la care aceste încălcări s-au produs ori de la data la care persoana în cauză a luat cunoştinţă de ele. 

Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxa de timbru.

Citește și: INSTANŢA CROATĂ A DECIS! Opt bănci – obligate să convertească în kuna, la curs istoric, peste 100.000 de credite în CHF

Biroul teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului împlinește în acest an 15 de ani de la înființare răstimp în care am reușit să obținem un procent însemnat de soluții favorabile pentru cetățenii care ne-au solicitat sprijinul.

Vă încurajăm să ne contactați cu încredere și vă asigurăm că vom acorda deosebită atenție fiecărei probleme pe care ne-o veți semnala astfel încât să obținem îndreptarea actelor de administrare defectuoasă sau să vă oferim îndrumările legale pentru soluționare.

           Dr. Mihaela Stănciulescu, consilier coordonator

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. cum sa indraznim a deranja(sesiza) ootoritatile statului ?!.de facem asa poate adauga webber inca un spor-de deranj-pe langa cel de stres nu ca sporul de stres sa stea singur asa e si asta un stres.

Ultimele articole