Măsurile luate la carmangeria din Bascov după poluarea cu sânge

de | 28.01.2021 12:29 | Actualitate

Amendă de 60.000 lei și închiderea activității până la intrarea în legalitate pentru carmangeria din Argeș care a deversat sânge de animale în râu. Comisarii Gărzii de Mediu au sistat activitatea societății, până la remedierea problemelor descoperite.

La începutul acestei săptămâni, imagini șocante au apărut pe internet. O cantitate mare de sânge s-a scurs în apele unui pârâu din comuna Bascov, de la o carmangerie/abator din localitate. După ce imaginile au fost postate pe internet de un localnic nemulțumit, comisarii Gărzii de Mediu au fost miercuri, 27 ianuarie, în control la societate.  

Sursă foto: Facebook Tudor Daniel

Prefectul: „Nu tolerăm așa ceva!”

„60.000 lei amendă și închiderea activității până la intrarea în legalitate. Grada de mediu a fost în control la acea societate din Bascov. Nu tolerăm așa ceva!”, a transmis prefectul Emanuel Soare.

Sursă foto: Garda de Mediu Argeș

Sursă foto: Garda de Mediu Argeș Facebook

Garda de Mediu Argeș: „Au fost constatate mai multe nerespectări ale legislației”

„Garda Națională de Mediu, prin Comisariatul Județean Argeș, s-a autosesizat și a efectuat un control la o societate de prelucrare a cărnii, urmare a unor informații apărute în presă privind deversări de ape uzate (sânge ) într-un afluent al râului Argeș. În timpul verificărilor, au fost constatate mai multe nerespectări ale legislației din domeniul protecției mediului, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune în valoare de 60000 lei și interzicerea activității până la intrarea în legalitate”, transmite Garda de Mediu Argeș.
Citește și Verificări ale modului de organizare a pazei în Argeș
Deși imaginile revoltătoare au fost postate în spațiul virtual încă din 26 ianuarie, comisarii Gărzii de Mediu au făcut controlul pe 27.
„Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea s-a autosesizat asupra unui poluări a pârâului Bascov, în zona localității Bascov. La dispoziția directorului ABAAV, în seara zilei de 26 ianuarie 2021, după vizionarea imaginilor publicate de mass-media, echipa formată din reprezentanții serviciilor de specialitate (Inspecția Bazinală a Apei, Gestiune Monitoring și Protecția Resurselor de Apă, Laborator și SGA Argeș ), a analizat posibilele surse de poluare din zonă urmând să realizeze controlul în teren.
În această dimineață (27 ianuarie a.c.), echipa ABA Argeș-Vedea a participat alături de echipa Gărzii de Mediu Argeș, la acțiunea de verificare și control, a unui agent economic identificat ca posibil poluator. Au fost solicitate și verificate documentele privind alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate, dar și a celor rezultate în urma procesului industrial desfășurat. Împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu Argeș au fost verificate sistemele de alimentare cu apă și cele de evacuare. De asemenea au fost prelevate probe de apă din canalul de scurgere a apelor pluviale din apropiere pentru analiza indicatorilor fizico- chimici.
ABA Argeș-Vedea continuă investigațiile urmând ca în funcție de cele constatate să aplice prevederile Legii Apelor”, au transmis reprezentanții ABA Argeș-Vedea.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Luați masuri și cu cei care deversează posirca de la cazanele de țuică în râuri. Sunt f mulți.