Web Analytics

„10 fotbalişti argeşeni au ajuns la loturile naţionale în acest an, deci iată că Argeşul produce!”

de | 28.09.2017 12:49 | Sport

13 01# Declarî în cxclusivitate Mihai Ianovschi, referent zonal şi membru în Comisia tehnică cu drept de vot a FRF

# Dle profesor, sunteți cel mai îndreptățit să cunoașteți situația fotbaliștilor argeșeni care au ajuns să joace pentru națională la diferite categorii de vârstă și de aceea vă întreb care este situația din acest punct de vedere?
– De la 1 ianuarie și până astăzi 4 jucători au jucat în echipele naționale numai de la Școala de Fotbal Dani Coman la diferite categorii de vârstă. Este vorba de Andrei Băltățeanu, născut în anul 2001, fotbalist care a fost la turneul din Macedonia și care a bifat trei meciuri internaționale. Jucători născuți în anul 2002 îi avem pe mijlocașul central Alexandru Crivac, pe mijlocașul dreapta Alexandru Sima și pe Theodor Butoiu.
# De la noul FC Argeș avem vreun fotbalist convocat în acest an la națională?
– În acest an de la FC Argeș la națională a jucat Alexandru Bodea, născut în anul 2001. Fotbalistul este atacant.
# De la alte cluburi avem astfel de fotbaliști?
– Da. De la LPS Pitești îl avem pe Adreas Dumitrescu, născut în anul 2001. De la CNN Dinicu Golescu Câmpulung îl avem pe portarul Dragoș Horeboiu născut în anul 2002. Îl mai avem și pe mijlocașul central Rareș Lazăr, născut în 1999, de la Mioveni.
# Este vorba așadar de 8 fotbaliști din Argeș care au ajuns la loturile naționale și de aceea vă întreb cum stăm din acest punct de vedere, vizavi de ceilalți ani?
– Stăm foarte bine! Dar, am uitat să-l menționăm pe Robert Grecu, care a fost la Steaua și acum este la FC Argeș și portarul Andrei Udeanu, amândoi născuți în anul 1998. Deci, iată că sunt 10 fotbaliști argeșeni care au ajuns la loturile naționale. Cu alte cuvinte, Piteștiul și Argeșul produce!

„Turneul speranțelor pentru copiii născuți în 2004 este suportat financiar în totalitate de FRF”

# Care ar fi vârsta deficitară la nivelul loturilor naționale?
– Vârsta critică, nu deficitară este cea de la 13 ani. Rezultatele județene pentru această categorie de vârstă sunt modeste. Pentru a contracara această situație în fotbalul românesc Federația Română de Fotbal a organizat Turneul speranțelor, competiție la care au participat selecționate județene cu copii născuți în anul 2004 cu grupe pe câte șase județe. Toate cheltuielile sunt suportate de Federație. Se joacă pe terenuri minimum de Liga a III-a. Este prima competiție la care familia nu plătește nimic. Județul Argeș este cu Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj și Mehedinți. Fiecare AJF primește câte 400 de euro de etapă. Obligatoriu după terminarea jocului toți copii merg la masă, un lucru extraordinar. Federația Română de Fotbal a dotat toate AJF-urile din țară cu echipament și mingii de joc. Județul Argeș până acum are două victorii, dar nu interesează pe nimeni victoriile, și joacă pe teren propriu la Bradu. 17 copii se duc la o etapă, iar următoarea etapă ai voie să aduci alți între 3 și 5 copii noi. Referentul zonal dă calificative de la 1 la 3 stele județului unde se joacă meciul. Deci, a fost meciul Argeș-Olt, iar eu am dat calificative și Argeșului și Oltului. Pentru participare toată lumea primește o steluță… Când joacă acum selecționata noastră la Vâlcea, referentul zonal de Vâlcea dă steluțe etc. Finalul acestei competiții este acela că vor ajunge la București jucătorii remarcați. În primăvară vor participa la un mare trial circa 150 de copii…
# Să înțeleg că există interes pentru această competiție?
– Păi, dacă la primul meci al selecționatei Argeșului au fost în tribune peste 100 de persoane, părinți, bunici, profesori, antrenori… Repet, o competiție suportată în întregime de FRF. Chiar am fost întrebat de părinți cât anume trebuie să plătească. Ei bine, le transmit și prin intermediul dvs, că nu plătesc nimic. Totul este suportat de Federație, așa cum spuneam… Nici măcar în momentul în care vom merge în deplasare nu se va plăti nimic. Lumea este obsedată de această taxă! Vreau să mai adaug un lucru important: cel care conduce acest turneu este Ion Geolgău.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii