Web Analytics
scris joi, 09.11.2023

𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐧𝐨𝐮𝐚 𝐥𝐞𝐠𝐞 𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞, 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧

𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐧𝐨𝐮𝐚 𝐥𝐞𝐠𝐞 𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞, 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐆𝐮𝐯𝐞𝐫𝐧

Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari vor fi recalculate, astfel, după noua formulă.

Noua lege vine să corecteze inechitățile dintre cei care au muncit la fel dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială.

Citește și Directorul CNAIR: Sunt șanse ca la finalul lui 2024 cetăţenii să poată parcurge fără întrerupere cei 121 km ai drumului expres Craiova – Piteşti 

Eliminarea plafonului de 9,4% din PIB, care îngheța pensiile românilor până în 2070, este în mod direct legată de adoptare legii în Parlament până pe data de 20 noiembrie.

„Noua lege respectă drepturile românilor care au muncit și care merită pensii decente după o viață de muncă. Pensiile vor crește anul viitor, de două ori . Prima dată, la 1 ianuarie prin majorarea cu 13,8% și a doua oară, la 1 septembrie în urma unei recalculări, conform legii”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

De asemenea, legea oferă garanția că nicio pensie nu va scădea în baza procesului de recalculare, fiind păstrat în plată cuantumul cel mai favorabil, conform comunicatului Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită