Web Analytics
scris joi, 09.05.2019

Ziua Naţională a Costumului Tradiţional Românesc, marcată printr-o paradă specială la Mioveni

Duminică, 12 mai, cu începere de la ora 12, în parcarea Lidl Mioveni va fi organizată o paradă specială de către Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, în parteneriat cu Primăria Mioveni și Centrul Cultural Mioveni. Evenimentul este organizat cu prilejul Zilei Naționale a Costumului Tradițional Românesc.

Ziua Naţională a Costumului Tradiţional Românesc, marcată printr-o paradă specială la Mioveni

La evenimentul de la Mioveni sunt invitați să participe toți cei care dețin un costum popular autentic sau măcar o piesă (ie, fotă, brâu, chimir, maramă, pălărie, bete, cojoc, pieptar, broboadă, traistă, salbă, vestă, legătoare, șorț, cioareci, zăvelci). Este un eveniment iubit de argeșeni de toate vârstele, având în vedere participarea masivă din anii trecuți.
Sărbătorită în a doua duminică din luna mai, Ziua Naţională a Costumului Tradițional a fostt instituită printr-o lege publicată pe 13 mai 2015 în Monitorul Oficial. Potrivit legii, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot acorda sprijin material, financiar şi logistic pentru organizarea sărbătorii Zilei Naţionale a Costumului Tradiţional din România.
Ziua Naţională a Costumului Tradiţional din România va fi marcată și în mediul școlar. Astfel, în cadrul curriculei şcolare pentru clasele IV-XII, la disciplina educaţie civică sau disciplinele echivalente, vor fi incluse 2 ore, în luna mai, consacrate tematicii portului tradiţional al zonei şi portului tradiţional al minorităţilor naţionale din România, precum şi semnificaţiei acestora în păstrarea identităţii naţionale etnice.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită