Ziua Eroilor, celebrată, de Înălțare, și la Pitești

de | 25.05.2023 19:11 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Joi, 25 mai, în Ziua Înălțării Domnului, la Cimitirul Eroilor din Pitești a fost celebrată Ziua Eroilor, sărbătoare națională dedicată celor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate, pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Citește și: Mioveni. Demonstrație de respect în memoria lui Șerban Valeca

Conform unui comunicat de presă al CJ Argeș, Adrian Bughiu, vicepreședinte al Consiliului Județean, Roxana Stoenescu, directorul Direcției Cultură, Turism și Tineret a instituției, dar nu în ultimul rând primarul Cristian Gentea, alături de oficialități locale, au depus coroane la Monumentul Eroilor și au participat la ceremonia organizatăcu acest prilej.

În numele Consiliului Județean Argeș, aduc un omagiu martirilor neamului românesc care și-au dat viața pentru existența noastră. Îmi exprim respectul și pentru militarii căzuți și răniți la datorie în teatrele de operații din afara granițelor naționale. Datoria noastră este de a demonstra că am înțeles sensul luptei și jertfei lor supreme și de a menține vie memoria acestora. Glorie veșnică eroilor noștri!” – a spus vicele Bughiu.

Tot joi, după Sfânta Liturghie, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, la troiţele şi monumentele închinate acestora din județ şi din ţară. Apoi, la ora 12, clopotele bisericilor au fost trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară – se mai arată în comunicatul de presă.

În semn de recunoștință pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Mondial, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare națională şi să fie celebrată, „cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional”, în Ziua Înălţării Domnului.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *