Web Analytics

Ziua Culturii Naţionale, la Biblioteca Judeţeană Argeş

de | 24.01.2019 12:55 | Cultură

Vernisajul expoziției omagiale „Mihai Eminescu – Lumea-i visul sufletului nostru“, dedicată celebrării a 169 de ani de la nașterea poetului nepereche, s-a desfășurat sub auspiciile Zilei Culturii Naționale. Acest dublu eveniment a fost marcat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu“ Argeș printr-o amplă expoziție, care pune în valoare întreaga operă eminesciană – poezie, proză, articole de presă, prelucrări, adaptări şi traduceri în limbile italiană, armeană și franceză.

Realizată în colaborare cu Muzeul Literaturii Române, expoziția a reunit cărți, manuscrise și albume, dar piesa de rezistență a constituit-o ediţia facsimilată a caietelor eminesciene – „Manuscrisele lui Mihai Eminescu“. Lucrarea, editată de Academia Română în 38 de volume, începând cu anul 2005, a atras toate privirile vizitatorilor, indiferent de vârstă. Planșele cu poezii, caligrafiate cu măiestrie de Petre Ghilencea, prezente în expoziție, alături de manuscrisele poetului nepereche“, s-au constituit într-un omagiu adus operei eminesciene.
Surpriza vernisajului a fost participarea cunoscutului artist în metaloplastie Constantin Samoilă, cu patru lucrări deosebite ce-l reprezintă pe Mihai Eminescu în diferite momente ale vieții sale.
Gabriela Tomescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole