Web Analytics
scris joi, 16.05.2024

Zilele Piteștiului! Peste 500 de sportivi se vor întrece în pași de dans

Campionatul Național de Dans Sportiv „Dansul Florilor”, ajuns la ediția a XXXVI-a, se va desfășura sâmbătă, 18 mai, și duminică, 19 mai, la Sala Sporturilor din Pitești.

Zilele Piteștiului! Peste 500 de sportivi se vor întrece în pași de dans

Concursul va reuni peste 500 de sportivi din toată țara, care vor participa la diferite stiluri de dans. Împărțiți pe categorii de vârstă, în cadrul celor două niveluri de pregătire – începători și avansați, copiii și tinerii dansatori vor oferi spectatorilor momente artistice de neuitat.

Evenimentul este organizat de: Agenția Națională pentru Sport, Federația Română de Dans Sportiv, Centrul Cultural Pitești și Asociația „Total Dance Pitești”, și este coordonat de coregraful și arbitrul internațional Alfred Schieb.

Citește și Distracția vine la Pitești cu Roata panoramică!

Se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă, 18 mai, ora 09:00 – Concurs Ranking de dans sportiv și Campionatele Naționale de dans sportiv U21 (sub 21 de ani). Participă 400 de concurenți, cu vârste cuprinse între 4 și 45 de ani, de la 40 de cluburi din țară. La Campionatele Naționale U21, vicecampionii mondiali en titre se vor număra printre concurenți.

Concurs Ranking reprezintă o competiție națională de top, la care numărul punctelor câștigate de concurenți se va tripla. Se dansează dansuri standard: vals lent, tango, vals vienez, slow-fox, quick-step și dansuri latino: samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive.

Duminică, 19 mai, ora 10:30 – Concurs de formații. Participă 150 de concurenți, cu vârste cuprinse între 4 și 30 de ani, împărțiți pe niveluri: începători și avansați. Stiluri de dans: latino show (salsa, bachata, merengue), dans modern, dans de caracter, tradițional, street dance, majorete, balet, gimnastică, open.

Juriul este format din arbitri de cel mai înalt nivel național, atestați de Federația Română de Dans Sportiv, de la 20 de cluburi din țară. Președintele juriului este vicepreședintele FRDS, președinte al Comisiei de antrenori FRDS.

Cei mai buni dintre concurenți vor fi recompensați cu diplome, cupe și medalii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită