Web Analytics
scris sâmbătă, 16.09.2023

Zilele europene ale Patrimoniului la Muzeul Golești

Astăzi, 16 septembrie 2023, Muzeul Golești a marcat Zilele Europene ale Patrimoniului prin organizarea unui workshop la care au participat studenti ai Universității din Pitești, Facultatea de Telogie, Litere, Istorie și Arte, specializarea Artă Sacră , coordonați de d-na lect. univ. dr. Teodora Necula și elevi ai Colegiului Național „Zinca Golescu”, alături de prof. dr. Marius Cârjan.

Zilele europene ale Patrimoniului la Muzeul Golești


Specialiștii muzeului și invitații au pus în discuție ce însemnă patrimoniul și care sunt problemele cele mai importante pe care le ridică identificarea, protejarea și conservarea lui.

Prezentările teoretice au fost urmate de un workshop aplicat în care am vizitat expoziția dedicată portului bănățean, laboratorul de restaurare a patrimoniului textil și două din construcții tradiționale care au fost salvate prin relocare în Muzeul Golești în ultimii ani.

Citește și Premiera spectacolului „Proștii sub clar de lună” , în acest weekend, la Teatrul Al. Davila din Pitești


Patrimoniul nu se limitează exclusiv la ceea ce muzeele colectează și expun pentru a fi apreciat, ci se extinde la întreaga noastră moștenire culturală.

Patrimoniul nostru material și imaterial este un tezaur de valori, cunoștințe și tradiții care ne conectează cu trecutul nostru și ne definește identitatea. Este esențial să îl protejăm și să îl promovăm pentru a asigura că moștenirea noastră culturală rămâne vie și relevantă pentru generațiile viitoare, sunt ideile care s-au desprins în această zi

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *