Ziarişti în poligon, la Cupa Presei la Tir, organizată de IJJ Argeş

de | 31.03.2017 13:53 | Actualitate

premiantiCu puţin înainte de Ziua Jandarmeriei Române, sărbătorită în fiecare an pe 3 aprilie, IJJ Argeş a organizat, vineri, Cupa Presei la Tir, pentru a marca împlinirea, în 2017, a 167 de ani de existenţă a instituţiei.

Jurnaliştii din Argeş au demonstrat că au talent şi în poligon, nu doar la condei. În urma compeţiţiei, desfăşurată pe două secţiuni, fete şi băieţi, au fost premiaţi primii trei clasaţi de fiecare parte.

La fete, clasamentul a arătat astfel:

Locu I,   Monica Sandu –  Curierul Zilei
Locul II, Mihaela Ivaşcu – Ziarul din Muscel
Locul III,   Elena  Marta – Universul Argeşean

La băieţi,  primii trei clasaţi au fost:

Locul I  Florin  Moldoveanu – Sursa Ta
Locul II,  Sima Florin – Antena 1
Premiul III,  Emanuel Gheorghe – Antena 1

“Mă bucur  forte mult că suntem împreună aici şi că marcăm, alături de presa din Argeş, 167 de ani de existenţă a acestei arme. Cupa Presei la Tir reprezintă pentru noi un prilej de a fi  împreună, o bucurie, o onoare, de asemenea, de a ne afla împreună, de a comunica de a ne cunoaşte mai bine unii pe alţii”, a declarat la înmânarea diplomelor şi cupelor, locotenent colonel Marius Cezar Toma, inspector şef IJJ Argeş.

1

 Despre înfiinţarea Jandarmeriei Române

Întemeierea Jandarmeriei Române a fost realizată la 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotarârea Divanului obştesc, semnând “Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.
Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare. Ca urmare, legea prevedea că Regimentul de jandarmi din Moldova se împarte în două subdiviziuni, fiecare având zona de responsabilitate formata din câte şase ţinuturi (judeţe).

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii