Web Analytics
scris duminică, 06.11.2022

Zi de sărbătoare națională pentru încoronarea regelui Charles al III-lea

Guvernul britanic a anunţat zi de sărbătoare naţională pentru încoronarea regelui Charles al III-lea. Încoronarea va avea loc pe 8 mai, într-o zi de luni, la opt luni după decesul reginei Elisabeta a II-a, relatează AFP. Ceremonia va avea loc la Westminster Abbey, a indicat Downing Street într-un comunicat.

Zi de sărbătoare națională pentru încoronarea regelui Charles al III-lea

„Încoronarea unui nou monarh este un moment unic pentru ţara noastră”, a declarat premierul Rishi Sunak , afirmând că speră că populaţia îi „va aduce un omagiu regelui Charles al III-lea prin participarea la evenimente la nivel local şi naţional în întreaga ţară”.

Citește și: Consilierul judeţean Viorel Enache, reales preşedinte coordonator al PES Activists Argeş

O zi de sărbătoare legală a fost de asemenea decretată şi la încoronarea Elisabetei a II-a, la 2 iunie 1953, precum şi pentru funeraliile acesteia, la 19 septembrie.

Potrivit presei britanice, încoronarea va avea loc în conformitate cu dorinţa regelui Charles al III-lea, într-un context de criză economică, ceremonia urmând să dureze mai puţin şi să fie mai puţin costisitoare decât cea de la încoronarea mamei sale care a durat peste trei ore, în faţa a 8.251 de oaspeţi prezenţi în Abaţie, scrie Agerpres.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...