Web Analytics

Zeci de români arestați pentru fraudarea cardurilor sociale din California

de | 9.06.2023 09:02 | Actualitate, Home

Zeci de români au fost arestați pentru fraudarea cardurilor sociale din California. Printre suspecți este și un consilier local din Eforie. Acest gen de infracțiune a luat amploare în ultimii doi ani, valoarea sumelor fraudate fiind de ordinul zecilor de milioane de dolari.

Citește și: Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Îmi voi face un site unde voi povesti tot ce ştiu despre politicienii din Argeş”

Consilierul Virgil Negru, în vârstă de 40 de ani, și-a petrecut ultimele 69 de zile în arest la aproximativ 6.600 de mile de casă, în închisoarea principală din comitatul Ventura, fiind acuzat că a încercat să fure bani destinați californienilor cu venituri mici, conform Los Angeles Times, Info-sud-est.ro. Românul a fost prins în flagrant, pe 1 aprilie, când încerca să retragă de la un bancomat bani folosind carduri sociale clonate.

Citește și: Produse contaminate, retrase din supermarketurile din România

Potrivit sursei citate, zeci de cetățeni români au venit recent în regiune pentru a fura bani și bonuri de masă, atrași de numărul mare de persoane care beneficiază de asistență publică și de securitatea slabă a cardurilor sociale. Din primăvara anului trecut, cel puțin 60 de persoane – aproape toate cu legături cu România – au fost arestate sau acuzate de suspiciuni de furt cu carduri EBT falsificate în sudul Californiei.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole