Web Analytics

Zeci de protestatari LGBT au luat cu asalt sediul PSD din București

de | 4.02.2024 15:06 | Actualitate, Home

Câteva zeci de persoane s-au adunat, duminică, în faţa sediului PSD din Capitală, pentru a îi transmite premierului Marcel Ciolacu că România este pregătită pentru legalizarea parteneriatelor civile. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia MozaiQ, în contextul în care şeful Executivului a declarat, miercuri, pentru a doua oară că ţara noastră nu este pregătită pentru legalizarea parteneriatului civil.

Citește și: Gândacii se plimbă printre copii în saloanele Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani


Directorul executiv al MozaiQ a anunţat că i-a adus prim-ministrului un barometru realizat de Asociaţie care arată că peste 60% dintre români spun că viaţa lor nu s-ar schimba, dacă se legalizează parteneriatele civile, un steguleţ al comunităţii pe care să îl pună în birou şi o cană cu mesajul „Legea gravitaţiei înainte!” şi „Legea gravitaţiei, după legalizarea parteneriatelor civile!”, ceea ce transmite faptul că nu se schimbă absolul nimic dacă este legalizat parteneriatul civil în România. El i-a mai adus lui Ciolacu nişte cărţi poştale cu datele din barometru pentru a le trmite la Bruxelles, cât şi o şacosă cu mesajul „Cu iubirea-n sac” pe care să o folosească atunci când merge la cumpărături.

Citește și: Un rechin, filmat aproape de suprafața apei, în Portul Constanța


Participanţii la eveniment au avut steagul comunităţii LGBT+ şi un banner pe care scrie mesajul „Iubim la fel”. „Am venit astăzi la PSD ca să îi transmitem un mesaj domnului Ciolacu că România este pregătită. Am adus aici „Indexul egalităţii” cu cele 52 de puncte pe care noi le cerem de la clasa politică. Sunt chestiuni ce ţin de familie, de recunoaşterea egalităţii de gen, de acces la servicii publice, sănătate, educaţie şi toate acestea sunt agenda comunităţii LGBT+, mai ales în acest an atât de complicat. Pe lângă acest Index pe care i-l dăm domnului Ciolacu, am venit să îi dăm şi o cană. Avem o cană pe care noi am făcut-o care, într-o parte spune «Legea gravitaţiei înainte!» şi Legea gravitaţiei, după legalizarea parteneriatelor civile!. Ce înseamnă asta? Înseamnă că nu se schimbă absolut nimic, nici legile fizicii, nici situaţia românilor, după legalizarea parteneriatelor civile, un deziderat care ar trebui să îl pună pe domnului Ciolacu alături de partenerii lui de la socialiştii europeni”, a declarat Vlad Viski director executiv MozaiQ, duminică în faţa sediului PSD.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *