Web Analytics
scris sâmbătă, 26.08.2023

Zeci de persoane, înșelate prin intermediul unor site-uri false. Prejudiciul depășește suma de 2 milioane de lei

Zeci de persoane din București și din trei județe au fost înșelate cu ajutorul unor site-uri false. Prejudiciul depășește suma de 2 milioane de lei.

Zeci de persoane, înșelate prin intermediul unor site-uri false. Prejudiciul depășește suma de 2 milioane de lei

Citește și: Accident cu cinci mașini la Merișani


DIICOT anunță că, la data de 24.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a 7 inculpați și măsura controlului judiciar față de alți 15 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, complicitate la fraudă informatică în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, trafic de droguri de risc în formă continuată și trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Citește și: Mascații au descins la locuința lui Dani Mocanu, aflat în arest la domiciliu

S-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2022 – iunie 2023, în municipiul București, localitățile limitrofe ce aparțin de județul Ilfov și județele Giurgiu și Dâmbovița s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat specializat în comiterea de infracțiuni informatice care au creat site-uri false asemănătoare site-urile originale ale unor unități bancare inducând în eroare peste 40 de persoane vătămate, care au accesat paginile falsificate și și-au introdus credențialele conturilor bancare deținute. Acestea au fost colectate de inculpați care le-au utilizat transferând sumele de bani din conturile persoanelor vătămate în conturi deschise în acest scop la alte bănci. După efectuarea operațiunilor financiare frauduloase, inculpații au retras o mare parte din sumele de bani de la bancomate din București și Timișoara. Persoanele vătămate au fost prejudiciate cu sumele de 2.228.847 lei și 44.543 euro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *