Web Analytics

Zeci de mii de roţi ale transportatorilor argeşeni se învârt pe trei continente

de | 30.11.2016 22:34 | Actualitate

Argeșul este nu numai capitala industriei auto din România, ci și, după toate probabilitățile, capitala transportului rutier de mărfuri. Aproape 2.500 de mașini de transport care străbat România, Europa dar și Asia sau nordul Africii, aparțin celor mai importanți cinci transportatori argeșeni. Tot în județul nostru funcționează și cel mai mare transportator rutier român și, totodată, transportatorul anului 2016 în România. Care sunt companiile argeșene care învârt zeci de mii de roți pe drumurile din trei continente aflați în cele ce urmează.

International Lazăr Company – cel mai mare transportator din România

International Lazar Company deține cea mai cuprinzătoare flotă din România în rândul firmelor cu capital 100% românesc, flotă ce totalizează 1.339 unități de transport. Compania controlată de Benone Lazăr, înființată în urmă cu 21 de ani, a devenit cel mai mare transportator din România după ce, în urmă cu un an, a achiziționat activele transportatorului Edy Spedition, aflat în insolvență. Societatea deține camioane de mare capacitate, inclusiv pentru transporturi agabaritice dar și o flotă de 53 de autoutilitare de la 1,5 la 12 t din gamele Mercedes Atego, Mercedes Sprinter, Renault Mascot, Renault Master, Dacia, Iveco și Man. Cea mai mare parte a parcului este conform standardelor EURO 5 si Euro 6. International Lazăr Company a primit trofeul Romanian Transport Company of the Year 2016 – Hankook, în cadrul Galei Premiilor de Transport, organizată de revista Ziua Cargo, pe data 21 octombrie 2016. International Lazăr Company și-a adjudecat și premiile pentru Siguranță Rutieră, pentru IT, pentru Stabilitate Financiară precum și premiul pentru Management. Pornind din Bascov, de lângă Pitești, camioanele lui Benone Lazăr pot fi întâlnite din Irlanda și Norvegia până în Iran și Azerbaijan.

Com Divers Auto Ro – 300 de camioane care muncesc serios

Controlată tot de un membru al familiei Lazăr, Dan Lazăr, Com Divers Auto Ro, este al doilea mare transportator din Argeș, cu o flotă de 300 de mașini formată exclusiv din camioane și semiremorci de mare capacitate. Înființată în 1994, compania a ajuns astăzi unul dintre cei mai importanți și mai respectați transportatori din România, fiind o obișnuință să fie nominalizată anual, să obțină premii la Gala Transportatorul Anului în România și chiar să câștige această gală. Cu activități în Pitești și Rm. Vâlcea și roți care se învârt oriunde în Europa, Com Divers Auto Ro este o companie pe cât de solidă pe atât de dedicată evoluției și expansiunii în viitor.

Dianthus – din Suedia până în Antalia

„Suntem specializaţi în transportul de mărfuri generale, şi începând cu anul 2015 am dezvoltat o linie de transport frigorific. Flota noastră este formată din 250 de camioane Mercedes Benz şi Volvo cu 265 de semiremorci Krone şi Schmitz (standard, megatrailer şi double-deck). Mai mult de jumătate din semiremorci sunt specializate pentru transportul de anvelope. De la nisipurile Antaliei şi până în gheţurile Suediei, nu există drum important al Europei pe care roţile camioanelor Dianthus să nu fi rulat. Efectuăm transport în tot spaţiul UE şi suntem deschişi oricăror noi destinaţii în statele emergente fiind receptivi la comenzi care în mod normal nu sunt accesibile companiilor concurente. Putem acoperi cu succes trasee noi şi categorii de mărfuri speciale, fiind consecvenţi unei flexibilităţi în care am crezut încă de la înfiinţare”, se arată pe site-ul oficial al companiei Dianthus, controlată de oamenii de afaceri Nicolae Florescu și Adrian Dinoiu.

Dolo Trans Olimpic – cel mai tânăr transportator urcă spectaculos în piață

Cu siguranță cel mai tânăr transportator rutier de mărfuri din Argeș și chiar din țară, Cristian Dolofan (29 de ani), patronul Dolo Trans Olimpic, nepotul cunoscutului om de afaceri Gheorghe Dolofan, se poate mândri deja cu o flotă de 250 de camioane performante și anunță investiții de anvergură pentru viitorul apropiat. „Da, avem un parc de 250 de mașini și ținta noastră pentru 2017 este să mai achiziționăm 50 de mașini, ca să rotunjim cifra la 300. Așadar, vizăm o investiție de 8-10 milioane de euro în acest sens. De asemenea, vrem să realizăm un parc logistic de circa cinci hectare, la Mioveni, aproape de Dacia, un spațiu de stocare”, declara în urmă cu două luni pentru Jurnalul de Argeș Cristian Dolofan. Cu o activitate orientată în special către partenerii internaționali, Dolo Trans Olimpic se bate pentru o piață dominată de giganții argeșeni Internațional Lazăr Company sau Com Divers Auto Ro.

Semiramis – a trecut de cota 100 de camioane

Înființată în 2001, compania de transport Semiramis din Pitești, deținută de omul de afaceri Ovidiu Cristescu, a ajuns în prezent la un parc auto semnificativ format din 105 capete tractor, marca Volvo şi Mercedes, 105 semiremorci mărcile Krone şi Schmitz, 55 din aceste ansambluri sunt cu semiremorci cu prelată, tip tautliner. În plus, 50 de mijloace de transport au semiremorci frigorifice dintre care 4 sunt mega şi 25 standard. Din cele standard, 3 au sistem double-deck, toate cu posibilitate de furnizare a termodiagramelor. În fine, prin flota de autoutilitare a colaboratorilor, Semiramis gestionează și 40 vehicule de 3.5t și 10 vehicule de 7.5t. Semiramis a pornit în prima cursă cu două mașini și cinci angajați, pentru ca astăzi cele 105 mașini ale sale să asigure un loc de muncă pentru 130 de oameni.

Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii