Web Analytics
scris miercuri, 16.10.2024

Zeci de mii de produse alimentare vor avea adaosul plafonat

Zeci de mii de produse ar urma să aibă prețuri mai mici, după ce se va plafona adaosul comercial la maximum 20%, a anunțat ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Proiectul de lege la care se lucrează acum prevede o plafonare a adaosului pentru produsele procesate în România, indiferent de materia primă.

Zeci de mii de produse alimentare vor avea adaosul plafonat

„Vorbim despre toate produsele care sunt procesate în România. Nu are treabă materia primă. Noi vorbim de produse procesate în România. În momentul de față, noi am luat o măsură foarte bună și s-a văzut. Și raportul Consiliului Concurenței referitor la plafonarea alimentelor de bază în România arată că aceste alimente au scăzut cu procente între 18 și 32%.

Citește și: Nou scandal în USR. Elena Lasconi își plătește consilierul cu 16.000 de euro pe lună

Față de anul trecut, la luna aceasta, atunci când a fost introdusă plafonarea adaosului comercial, zahărul a scăzut cu 24,1%. Știm că litru de ulei era undeva la 11, 12, 13 lei. Astăzi găsim ulei și cu 6 lei, 7 lei, 8 lei. Dacă vorbim de zahăr, zahărul era undeva la 10, 11 lei. Acum găsim zahăr și cu 5,5 lei. Morcovii, în momentul de față, au înregistrat o scădere de minus 37,8%. Cartoful, față de anul trecut, are o scădere de 31,2%”, a spus Florin Barbu.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...