Web Analytics

Zeci de medici şi asistente de la Spitalul Judeţean, cazaţi la hotel între gărzi din cauza pandemiei

de | 30.04.2020 13:24 | Actualitate

Aproape o sută dintre angajaţii Spitalului Judeţean Argeş au solicitat autorităţilor locale şi judeţene să le asigure spaţii de cazare, pentru a se odihni între gărzi sau ture, şi asta pentru a nu exista riscul vreunei infectări a membrilor familiei în perioada pandemiei de coronavirus. Marţi, 28 aprilie, erau cazate la un hotel din Piteşti 19 persoane, dintre care un medic şi 18 asistente, infirmiere şi îngrijitoare.
„Avem solicitări de la medici de la Spitalul Judeţean Argeş să le punem la dispoziţie cazare la hotel. Ei nu vor să mai meargă acasă, pentru a nu îşi supune familiile la riscuri din cauza pandemiei de coronavirus. Trebuie să vedem cum rezolvăm problema. Am primit solicitarea joi, 23 aprilie. Sunt zeci de solicitări de la medici şi asistente de la Spitalul Judeţean. Ca autoritate, conform reglementărilor în vigoare, trebuie să le asigurăm cazarea în această perioadă. E o perioadă cu multe cheltuieli neprevăzute”, spune Cornel Ionică, primarul Piteştiului.

Cât costă cazarea la hotel

Am solicitat un punct de vedere şi de la Consiliul Judeţean Argeş privind costurile cazării la hotel pentru personalul medical. „Având în vedere art. 16 al Ordonanței Militare nr.7/2020, modificată și completată prin Ordonanța Militară nr. 8 din 9 aprilie 2020, în data de 23 aprilie 2020, Consiliul Județean Argeș a contractat servicii de cazare la hotel, de restaurant și servire a mâncării destinate repausului între ture sau gărzi pentru personalul medico-sanitar și auxiliar pe perioada stării de urgență. Prețul pachetului (cazare + masă), convenit pentru îndeplinirea contractului, este de 285 lei fără TVA/persoană/zi pentru 23 de persoane pe o perioadă de 20 de zile de la semnarea contractului. Valoarea totală a contractului este de 131.100 lei, fără TVA.
Plata se va realiza pe baza numărului real de persoane cazate, dovedit prin documente specifice (fișa de anunțare a sosirii și plecării, întocmită zilnic) și a unui proces-verbal de recepție a serviciilor prestate.
Facem precizarea că serviciile de cazare sunt oferite și repartizate în funcție de solicitările înregistrate la nivelul Spitalului Județean de Urgență Pitești, situația fiind în continuă dinamică, având în vedere cererile depuse de personalul medico-sanitar și auxiliar”, ni s-a transmis într-un răspuns oficial al CJ Argeş.

„Mi-e teamă pentru familia mea”

Am reuşit să luăm legătura şi cu una dintre asistentele cazate la hotel, care ne-a declarat, sub protecţia anonimatului: „Am decis să solicit cazarea la hotel în această perioadă grea deoarece îmi e teamă pentru familia mea, nu vreau să existe riscul să îi contaminez, mai ales că la Spitalul Judeţean Argeş au fost zeci de cazuri de coronavirus depistate. Ne e teamă tuturor celor care lucrăm acolo. E o perioadă epuizantă. De cinci zile îmi văd copilul doar pe WhatsApp. Condiţiile la hotel sunt OK, am un loc unde să mă odihnesc, iar mâncarea e rezonabilă”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii