Web Analytics
scris miercuri, 03.04.2024

Zeci de copii și profesori de la un colegiu din Timișoara, la spital cu simptome de intoxicație. Cauza e necunoscută

Aproape 90 de copii de la Colegiul CD Loga din Timișoara, alături de 12 adulți, profesori și angajați ai școlii, au ajuns noaptea trecută la spital, cu simptome de intoxicație. O parte din ei au fost internați la spital.

Zeci de copii și profesori de la un colegiu din Timișoara, la spital cu simptome de intoxicație. Cauza e necunoscută

Citește și: Copil din Brașov, agresat și forțat să muncească în condiții inumane la o stână. Minorul ar fi fost ținut ani buni într-o cușcă

Ancheta epidemiologică se află în desfășurare, sursa de îmbolnăvire nefiind deocamdată clar identificată. “Lucrurile sunt în dinamică, toate autoritățile fiind implicate în gestionarea situației! ISU Timiș a dispus deplasarea la sediul unității de învățământ, în scopul identificării unei posibile surse a acestor îmbolnăviri. Conducerea unității de învățământ nu cunoaște și nu poate identifica, în acest moment, sursa acestei simptomatologii, cu atât mai mult cu cât unitatea de învățământ nu dispune de cantină, nu este racordată la gaze naturale și nu dispus efectuarea unor lucrări de dezinfecție, deratizare/dezinsecție”, a declarat Aura Danielescu, inspector șef al Inspectoratului Școlar Timiș.

Citește și: Peste 200 de percheziții într-un dosar de pornografie infantilă, trafic de minori, criminalitate informatică

Direcția de Sănătate Publică Timiș prelevează probe de apă, atât de la rețea, cât și de la dozatoarele aflate în incintă școlii, autoritățile încearcă să afle care a fost sursa îmbolnăvirilor, s-au făcut chestionare printre elevi pentru a vedea ce au mâncat, ce au băut și ce mâncare au cumpărat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *