Web Analytics

Zeci de cereri la Primăria Piteşti pentru ca Bianca Andreescu să fie făcută Cetăţean de Onoare

de | 19.12.2019 14:11 | Sport

Zeci de argeșeni au solicitat Primăriei Pitești în ultimele săptămâni, atât telefonic, cât și în scris, ca jucătoarea de tenis Bianca Andreescu, revelația anului în tenisul mondial, să fie făcută Cetățean de Onoare.
Bianca Andreescu, aflată în prezent pe locul 5 în clasamentul WTA, și-a început cariera la Pitești, unde a jucat timp de doi ani și jumătate, de la șase ani și jumătate până la nouă ani, fiind pregătită la baza Arpechim din Prundu de către antrenorul Gabriel Hristache.
”Am primit nenumărate cereri în ultima vreme ca să o facem pe Bianca Andreescu Cetățean de Onoare al Piteștiului. Am primit zeci de telefoane și scrisori în acest sens. Nu am pus încă în discuție în Consiliul Local această propunere. Am avut și o discuție cu colegii din Primărie legat de această propunere. Este onorant pentru Pitești că o jucătoare de o asemenea anvergură și cu o asemenea viziune a jocului și-a început cariera aici. Ne dorim să o invităm pe Bianca Andreescu la ediția din 2020 a Simfoniei Lalelelor. Bianca are mulți fani la Pitești. Îi vom face probabil o invitație la începutul anului viitor pentru a veni la Simfonia Lalelelor”, ne-a declarat primarul Cornel Ionică.
Bianca Andreescu a fost desemnată recent sportiva anului în Canada, marcând astfel o nouă premieră: a devenit prima jucătoare de tenis care primeşte prestigiosul premiu. Sportiva care și-a început cariera la Pitești a fost recompensată după un sezon impresionant, ce i-a adus primul titlu de Mare Şlem al carierei, la US Open, dar şi debutul în Top 5 WTA.
Părinții Biancăi au avut un apartament la Pitești, iar mama ei a încercat să facă o afacere la Pitești. Numai că birocrația și piedicile puse de instituțiile publice din oraș au făcut-o pe Maria Andreescu să revină după trei ani în Canada împreună cu Bianca.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii