Web Analytics

WaterSong-prima creație muzicală dedicată Zilei Mondiale a Apei

de | 22.03.2021 11:27 | Actualitate

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, a fost lansat WaterSong, prima creație muzicală despre apă realizată de copiii din România.

„Cântecul apei” este un proiect muzical participativ, realizat cu implicarea comunității de copii și tineri Cantus Mundi și a ansamblului Young Beats, coordonat de Zoli Toth.

CITEȘTE ȘI Fashion Days a adus la Pitești container pentru donarea hainelor

Proiectul „Water Song”, inițiat de Administrația Națională „Apele Române” și Programul Național Cantus Mundi, a activat aproape 1.000 de membri ai comunității noastre muzicale, din 23 de județe, copii care au trimis înregistrări cu sunete și efecte de apă, precum și cuvinte care să alcătuiască versurile acestui proiect sonor. Aceste elemente au încorporat apoi improvizația ansamblului Young Beats al Cantus Mundi, coordonat de Zoli Toth, care a reflectat viziunea lor sonoră asupra unei furtuni de vară. Materialului i-au fost adăugate vocile a 50 de copii din comunitatea Cantus Mundi, iar toate aceste elemente au fost mixate de compozitorul și inginerul de sunet Gabriel Scîrlet, un colaborator constant al proiectelor Corului Madrigal și Cantus Mundi.

Rezultatul este un cântec dedicat apei, care ne vorbește despre felul în care copiii percep apa, o înțeleg, o apreciază și doresc să o protejeze. Este un proiect născut din gândurile și emoțiile copiilor referitoare la acestă resursă naturală inestimabilă. Este, de asemenea, un cadou pe care copiii din România îl oferă în dar Apei, în ziua în care o sărbătorim la nivel mondial.

CITEȘTE ȘI Este discriminarea rasială o problemă fundamentală a României? INTERVIU cu președintele Centrului de Advocacy și Drepturile Omului, Cerasela Bănică

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii