Web Analytics
scris joi, 05.12.2019

”Vuvuzela de la Mediu” suferă de… ubicuitate. În concediu medical la serviciu, bine-mersi în campanie cu Orban sau la Bruxelles, cu iubitul

Mai mult pe la Bruxelles, Paris și în alte metropole europene în luna februarie. Apoi, în aprilie, ba pe la Amsterdam, ba pe la Strasbourg, dar și pe ulițele autotohne în campaniile pentru europarlamentarele din acest an. Apoi tur de forță alături de Orban, Rareș & comp. pentru prezidențiale, așa cum se vede pe pagina ei de Facebook. Este vorba despre Sorina Marin, supranumită și ”Vuvuzela”, fostă directoare adjunctă la mediu și actualmente șefă de serviciu, aflată în așteptarea noilor sarcini pe care i le-o da partidul. Că nu degeaba și-a rupt picioarele (vorba vine!) prin campanii, imortalizându-se cu Ludovic Orban din orice poziție. Nu e un păcat să te plimbi, mai ales dacă ai un salariu de bugetar (sau așa o fi în „România normală”?!), dar se numește infracțiune dacă o faci atunci când la serviciu te dai bolnav și mai ești și plătit pentru concediul medical. Asta în contexul în care pozezi în om corect și adversar neîmpăcat al PSD Argeș. Ale cărui rânduri, apropo, le-ai îngroșat toată tinerețea ta, deținând și funcții la… ”Ciuma roșie”. Ah, Sorina, Sorina!
Pe 1 noiembrie a.c., într-o zi de vineri, când, întâmplare întâmplătoare, a venit în campanie la Pitești chiar Klaus Iohannis, a fost eliberat un certificat medical pe numele Sorinei Marin. Dovada că aceasta nu se afla în această zi în incapacitate de muncă și că a solicitat și obținut acest certificat medical, fără a se afla într-o situație care necesita îngrijire medicală ambulatorie, o reprezintă participarea activă a acesteia la întrunirea de partid. Fapt confirmat de fotografia pe care Sorina și-a postat-o pe Facebook fix la aceeași dată.
Potrivit unui alt certificat medical, eliberat în data de 12 februarie, funcționara de la Mediu obține alte 5 zile de concediu medical, deși în data de 17 și 18 februarie își postează un colaj de fotografii pe Facebook reprezentând selfiuri cu iubitul în Grand Place din Bruxelles. Și era bine-mersi Sorina, din câte se vede chiar și din avion. În fine, pe 3 iunie își mai ia cinci zile de medical, până pe 7, vinerea adică, zi de lucru. În schimb, în week-end înseninează din nou la Bruxelles, unde se pozează. Cu atomul și cu iubitul. Iar de pe 17 septembrie până pe 20 septembrie, tot o vineri, din nou concediu medical. Probabil că în week-end și-a revenit, pentru că pe 23, lunea, adică, publică din nou fotografii cu ea și iubitul, având în fundal peisaje idilice. Acum se pun niște întrebări pertinente: cum poate fi calificată și sancționată conduita funcționarului public Sorina Marin? De ce nu este angajată răspunderea funcționarului public Sorina Marin, dar și a medicului care a întocmit și eliberat certificatele medicale? Cum și când sunt recuperate fondurile publice alocate pentru plata unor concedii medicale atunci când sunt acordate fraudulos? Cum poate fi promovat în funcția de înalt funcționar public, chiar prefect în cazul de față sau în orice fel de altă funcție publică de conducere un astfel de salariat la stat, activist politic cu pretenții, după cum spuneam?!

”Vuvuzela de la Mediu” suferă  de… ubicuitate. În concediu medical la serviciu, bine-mersi în campanie  cu Orban sau la Bruxelles, cu iubitul

„Poate că după ce am plecat de la Iohannis m-am dus direct la spital”

Privitor la concedii medicale care ar fi coincis ca perioadă cu campania, cu venirea lui Iohannis sau cu niște vizite particulare prin străinătate am stat de vorbă chiar cu Sorina Marin.
„Nu este adevărat. Eu am fost bolnavă, care este problema!? Nu mai avem voie să ne luăm concedii medicale? Nu este adevărat că mi-am luat concediu medical să mă duc în campanie electorală. Este foarte greșit! Deci, este o minciună sfruntată! Deci, faptul că eu am avut probleme medicale și am fost la medicul de familie sau la urgență și mi-au dat un medical, pentru cinci zile, este pentru că am avut probleme medicale. Când am fost în campanie electorală eu m-am suspendat din funcție și se poate verifica asta la Agenția de Mediu, unde există solicitarea mea scrisă pentru suspendare din funcție. (N.red. – este vorba despre campania pentru europarlamentare). Eu respect legislația, spre deosebire de alții. Iar acum, dacă mi-am luat un medical, poate să conteste cineva că am stat acasă în recuperare, poate să conteste cineva un medical? Eu vreau să te uiți pe Facebook-ul meu și să vezi că aseară eu am pus o poză de la Strasbourg. Dar ieri am fost la serviciu. Am semnat mapă și am fost văzută la serviciu Voi ce luați de bun? Poza de pe Facebook, care a coincis cu Strasbourgul, sau faptul că am fost la serviciu ieri? Poți să pui poze când vrei tu, peste o lună de zile, peste cinci ani, peste când vrei tu, nu atunci când ești… Privitor la concediul din noiembrie… Eu mai știu ce concediu am avut eu atunci? Poate că am făcut poze cu Iohannis și nu eram în Pitești. Eram în altă parte. Sau poate că după ce am plecat de la Iohannis m-am dus direct la spital. Chestiunile astea cu concediile medicale sunt strict confidențiale. Medicalele oamenilor din instituție sunt confidențiale. Eu mă consider un exemplu în societate, să știi…”

Distribuie!

1 Comentariu

  1. „Concediul medical” – sport national/de la A la Z, radacini infipte !

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită