Vremea se va răci brusc şi accentuat în toate regiunile țării

de | 11.02.2021 08:16 | Actualitate, Home

Administrația Națională de Meteorologie (ANM)  a emis mai multe avertizări de ploi abundente, intensificări ale vântului şi polei.

Până vineri la prânz, întreaga ţară se va afla sub cod galben de răcire accentuată a vremii. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea.

Depuneri de polei vor fi pe arii restrânse şi în nordul Moldovei, au avertizat meteorologii. În cursul nopţii de joi spre vineri (11/12 februarie), va fi ger în vestul, nordul, nord-estul şi centrul ţării.

 

CITEȘTE ȘI: Un viezure în curte. Jandarmii argeșeni – o altfel de intervenție

 

Treptat, vor predomina ninsorile, la început în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi zonele montane, apoi şi în Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei şi se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local, se va semnala polei sau gheţuş, a mai atras atenția ANM.

Potrivit meteorologilor, vântul va avea intensificări în toată ţara, amplificând senzaţia de frig, cu viteze de 55…65 km/h şi temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est şi sud-est. La munte, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăşi 100…120 km/h. Temporar, ninsorile vor fi viscolite.

Vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopţilor şi dimineţilor, iar vântul va mai avea intensificări.

 

foto: descriptiv

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș
Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș

În ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din...