Web Analytics

Vremea în următoarele două săptămâni în Muntenia

de | 25.01.2017 12:57 | Actualitate

vreme muntenia

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunţat prognoza meteo valabilă pentru perioada 25 ianuarie – 5 februarie 2017. Astfel, regimul termic va continua să oscileze pe durata următoarelor două săptămâni, însă vremea va avea, în general, tendința de încălzire, iar temperaturile maxime vor trece de zero grade în majoritatea zonelor, în timp ce precipitațiile anunțate vor fi slabe și trecătoare

În Muntenia, în primele două zile ale intervalului, se vor înregistra în medie temperaturi maxime în jurul a zero grade Celsius, valori apropiate de mediile climatologice. Ulterior, vremea se va răci, astfel că, în perioada 25 — 27 ianuarie, vor fi maxime, în medie, ce vor varia între—3 și—2 grade. Începând cu data de 28 ianuarie, valorile termice diurne vor crește și se vor situa, în general, în jurul unei medii regionale între 2 și 4 grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între—8 și—5 grade, cu excepția nopților de 26 și 27 ianuarie, când vor coborî sub pragul gerului până la medii de la —12 la —10 grade, dar și ultimele două nopți, când vor tinde spre o medie de —4 grade. În jurul datei de 26 ianuarie, pe spații restrânse vor fi ninsori slabe, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe și trecătoare va fi destul de redusă.

Estimările publicate de Administrația Națională de Meteorologie sunt realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii