Web Analytics

Vreme rea în aproape jumătate din țară. Avertizări cod portocaliu şi cod galben

de | 24.09.2023 15:43 | Actualitate, Home

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineață un cod galben și unul portocaliu, avertizând că aproape jumătate de țară va fi afectată de instabilitate atmosferică și ploi. Codul galben de instabilitate atmosferică este valabil de duminică, ora 13:00, până luni, ora 10:00.

Citește și: Pe stadionul din Trivale nu e încă demolare. De la tribuna „0” au fost luate scaunele


În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafale în general de 55…70 km/h și pe alocuri grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Citește și: Scandal din cauza consumului de droguri și alcool. Fiul unui fost procuror DIICOT, implicat


Codul portocaliu de averse torențiale este valabil de duminică, ora 15:00, până luni, ora 03:00. În județele Timiș, Arad, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj și zona de munte a județului Hunedoara vor fi averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *