”Vrem ca vara viitoare să sărbătorim promovarea în Liga a III-a”

de | 8.12.2011 19:38 | Sport

# Dani Coman are gânduri serioase cu şcoala care îi poartă numele.

# De unde ți-a venit ideea să înființezi la Pitești o școală de fotbal?
– A fost un vis de-al meu de pe vremea copilăriei. Întotdeauna am spus că dacă voi ajunge să am posibilități financiare ca să-mi deschid propria școală o voi face. Neajunsurile pe care le aveam noi atunci când eram copii, starea terenurilor pe care jucam fotbal, condițiile grele de antrenament m-au determinat să fac acest demers. Chiar și în acele condiții însă iată că noi am ajuns fotbaliști și unii dintre noi au jucat și pentru echipa națională sau în cupele europene.
# Apropo de partea financiară, e greu să susții financiar o școală de fotbal?
– Este destul de greu ținând cont că sunt foarte multe cheltuieli.

”Cheltui lunar cu şcoala de fotbal sume de ordinul sutelor de milioane de lei”

# Cât cheltuie Dani Coman lunar cu școala de fotbal de la Pitești?
– Este vorba de o sumă de ordinul miilor de euro cheltuiți lunar, deci de ordinul sutelor de milioane de lei. Nu e ușor pentru că sunt cheltuieli care trebuie să acopere competițiile, echipamentele, chiria bazei sportive, salariile antrenorilor…
# Se vede diferența între puștii de la Dani Coman și cei de la FC Argeș dacă ne gândim numai la echipament…
– Eu vreau să fac totul profesionist și de aceea am luat cei mai buni antrenori, oameni de încredere, colaboratori de nădejde așa cum ar fi dl profesor Mihai Ianovschi, Mihăiță Ianovschi, Eugen Anghel, Bogdan Vișan și alții.

”Eu sunt singurul proprietar al Şcolii Daniel Coman!”

# Ce ne poți spune de faptul că pe lângă tine mai există și alți investitori la școala Dani Coman și mă refer la Răzvan Lucescu și unii oameni de afaceri din Brașov?
– Eu sunt singurul care bag bani în această școală. Am o relației foarte veche de prietenie cu dl Simon Mourer, patronul de la firma Avangarde, dar asta nu înseamnă că este investitor la școala Daniel Coman. Eu sunt singurul proprietar al școlii Daniel Coman!
# Există o pepinieră bogată de fotbaliști la Pitești. Să fie oare acesta motivul pentru care investești în această școală de fotbal?
– Întotdeauna a existat o pepinieră bogată la Pitești, dar vă spun sincer că nu m-am gândit la câștigul financiar niciun moment pentru că, mulțumesc lui Dumnezeu, am ajuns la un nivel de la care îmi permit să bag acești bani în fotbal. Iar, apoi am făcut-o și pentru tatăl meu, căruia îi place să fie alături de copii și de fotbal. Mă bucur că avem în acest moment peste 200 de copii la școală și că avem și rezultate.
# Ce planuri de viitor ai cu echipa pe care tocmai ai înființat-o în Liga a IV-a?
– Vrem să promovăm. Avem copii talentați, copii născuți în 1994 și 1995 care joacă în Liga a IV-a, copii cu care vrem să și promovăm.
# Putem vorbi de Liga I?
– Ar fi prea mult spus, dar deocamdată vrem ca vara viitoare să sărbătorim promovarea în Liga a III-a. Eu am foarte mare încredere în Mihăiță Ianovschi, care pregătește grupa 94-95 care joacă în Liga a IV-a. Am încredere extraordinară în Mihăiță și vă spun că va ajunge cel mai bun antrenor din țară. Chiar cred în asta, nu vorbesc de dragul
de a vorbi!

”Nu are cum să-mi pună nimeni frână indiferent de sumele pentru chiria de la stadion”

# Dani, ce ști de faptul că autoritățile locale au majorat chiria pe oră de la 10 la 100 de lei pentru terenul sintetic de la stadionul Nicolae Dobrin?
– Este adevărat, chiar 150 de lei dacă se fac antrenamentele în nocturnă. Vă dați seama, având 200 de copii, ce înseamnă asta pentru mine! Este o sumă foarte mare! Să plătești peste 100 de milioane de lei pe zi nu vi se pare o sumă mare?
# Să fie această majorare un fel de ”frână” pusă școlii Dani Coman având în vedere că vă luptați pentru promovare chiar cu SCM Pitești, echipa primăriei?
– Frână nu are cum să-mi pună nimeni indiferent ce s-ar întâmpla, indiferent de sumele pe care le vor fixa pentru chirie.
# Să înțeleg că oricare ar fi suma de bani pentru chirie școala Dani Coman va continua să se antreneze la această bază sportivă?
– Voi rămâne acolo sau poate îmi voi găsi în altă parte, dar activitatea la această școală va continua pentru că îmi doresc eu foarte mult să continui și atunci va continua. Am o relație bună cu autoritățile locale și sper să se găsească o soluție convenabilă pentru toată lumea.
# Cum ți se pare situația actuală de la FC Argeș?
– Sper ca problemele să se rezolve și să poată să promoveze pentru că ar fi ceva important pentru fotbalul nostru. Nu vreau să vorbesc mai mult pentru că nu este echipa mea și nici nu e frumos.
Marius Ionel

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii