Web Analytics

„Vreau să mă calific la Campionatul European cu echipa naţională”

de | 31.01.2018 22:15 | Sport

13 Andreas# Declară Andreas Dumitrescu, juniorul care reprezintă Argeşul la naţionala Under 17

# Când ai început să practici fotbalul? În ce context și unde? Cine este antrenorul care te-a descoperit? Care a fost parcursul tău până în prezent în fotbal?
– Am început sa practic fotbalul la vârsta de 8 ani din plăcere la clubul Pirelli Slatina îndrumat de către profesorul și antrenorul meu Dogaru Valentin. La vârsta de 9 ani și jumătate am fost transferat la actualul meu club, FC Pitești 2008, unde îl am antrenor, prieten și pot spune un al doilea tată pe domnul Vali Cocoș.
# În ce context ai ajuns la echipa națională a României Under 17?
– La echipa națională am fost chemat în urma jocurilor foarte bune la juniori B în sezonul 2016-2017, iar referenții zonali au transmis referate pozitive despre mine și așa am fost selecționat la naționala Under 17 a României.
# Menționează câteva realizări importante la echipa de club și la echipa națională.
– La echipa de club am nenumărate titluri individuale de cel mai bun jucător, golgheter, iar cea mai mare realizare este cea de anul acesta, fiindcă suntem clasați pe locul 1 în campionat. La echipa națională cea mai mare realizare este calificarea la turul de elită din toamna anului trecut, unde am picat în grupă cu Israel, Slovenia și țara gazdă, Ungaria. Jocurile vor avea loc în luna martie 2018 și dacă ne vom clasa pe primul loc vom merge la Campionatul European.

„Există discuții cu echipe importante din Europa, dar nu vreau să intru în detalii…”

# Ai fost căutat de alte cluburi în ultima perioadă?
– Există discuții cu echipe importante din Europa, dar nu vreau să intru în detalii…
# Care sunt principalele obiective pentru tine?
– În primul rând să mă calific la Campionatul European cu echipa națională. Apoi, mi-aș dori să ne păstrăm primul loc în campionat cu echipa de club și, evident, să ajung să joc la un club important din Europa.
# La ce echipă ți-ai dori să joci pe viitor?
– Nu am o anumită echipă. Vom vedea unde mă va purta soarta…
# Care este idolul tău în fotbal?
– Idolul meu în fotbal este Cristian Chivu.
# În final, cui ar trebui să-i mulțumești pentru ceea ce ai făcut în fotbal până acum?
– În primul rând aș vrea să-i mulțumesc domnului profesor Vali Cocoș pentru tot sprijinul și încrederea acordată. Domnului Vali Dogaru, pentru că fără dânsul probabil că nu urmam acest sport și, bineînțeles, părinților mei pentru încrederea și susținerea lor în fiecare moment.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii