Web Analytics

Vouchere de până la 23.000 de lei de la stat pentru persoanele cu dizabilități

de | 1.05.2023 14:55 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Românii cu dizabilități pot primi vouchere în valoare de până la 23.000 de lei (aproximativ 5.000 euro), pentru tehnologia asistivă. Solicitările privind emiterea voucherelor, împreună cu dosarul în original, trebuie depuse până la data de 31 mai 2023. Ulterior, voucherele vor trebui emise până cel târziu în data de 30 iunie, transmit autoritățile.

Citește și: Pitești. Student găsit mort în căminul de pe Doja

Acest voucher este oferit în cadrul proiectului ”Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități” de către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. Ulterior, voucherele vor trebui emise până cel târziu în data de 30 iunie, transmit autoritățile. Iar persoana cu dizabilităţi poate folosi tichetul până la data de 31 august 2023.

Se încadrează pentru obținerea voucherului ANPD pentru tehnologie asistivă persoanele care îndeplinesc următoarele condiții: Persoanele care au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap. Își caută un loc de muncă sau care nu au un loc de muncă (au vârstă de muncă).

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *