Web Analytics

Vouchere alimente 2022: a doua tranșă de bani se virează pe 8 septembrie

de | 10.08.2022 13:38 | Actualitate, Economie, Home

Potrivit Ministerului Investiției și Proiectelor Europene, beneficiarii vor primi suma de banii aferentă tranșei II pe data de 8 septembrie 2022. De asemenea, persoanele care au fost omise în prima tranșă vor primi noile carduri cu suma de 250 de lei, tot pe data de 8 septembrie 2022. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunțat că pentru a doua tranșă aproape 150.000 de noi beneficiari se vor adăuga celor 2.480.613, în urma actualizării permanente a listelor de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Citește și: Indicele ROBOR la trei luni – în scădere după ce guvernatorul BNR a afirmat că ”a cam sărit calul”


Cine poate beneficia de voucherele de alimente: a) Pensionarii ale căror venituri nete proprii lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
Voucherele sociale cu care oamenii își pot cumpăra alimente au o valoare de 250 de lei și se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar sumele sunt valabile 12 luni de la data încărcării. De exemplu, dacă tranșa patru este încărcată în decembrie 2022, utilizatorii pot folosi suma de bani până în decembrie 2023.
Voucherele vin în plicuri și sunt însoțite de scrisori care cuprind informații despre utilizare, detalii despre magazinele care acceptă carduri, un număr de telefon la care oamenii pot suna în cazul în care întâmpină probleme și codul PIN de activare a cardului.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *