Web Analytics
scris joi, 30.12.2021

Voluntarii de la „Zimbrul Carpatin”, implicaţi tot anul în activităţi educative

La final de an, asociația argeșeană „Zimbrul Carpatin” se poate lăuda cu un palmares bogat în activități educative și ecologice. Astfel, în acest an, 123 de voluntari au participat la 73 de activități în teren, dintre care 5 concursuri de turism sportiv, 38 de acțiuni de informare a cetățenilor din comunele din județ despre modalitatea și importanța selectării reciclabilului, 3 acțiuni de împădurire, 5 acțiuni cu caracter social, 3 proiecte ErasmusPlus în afara țării.

Voluntarii de la „Zimbrul Carpatin”, implicaţi tot anul în activităţi educative

Despre cele mai importante proiecte din acest an ne-a vorbit Ionuț Codrea, reprezentantul ONG-ului „Zimbrul Carpatin”. Unul dintre concursurile la care au participat voluntarii este „Ştafeta Munților”, un campionat național de turism sportiv, care a avut 5 etape anul acesta și la finalul căruia „zimbrii” au ieșit campioni naționali pe cluburi, iar la categorii au obținut mai multe medalii. De asemenea, au doborât și recordul de prezență, la prima etapă participând cu un număr record de 85 de voluntari.

«ECO Atitudine» – proiect desfășurat în parteneriat cu ADI Servsal Argeș – în cadrul căruia voluntarii noștri au fost în 23 de localități din județ unde au informat cetățenii despre modalitatea corectă de selectare a reciclabilului și au monitorizat și gradul de utilizare a compostoarelor pentru biodegradabil din 15 localități.
«OM VERDE» este un proiect care a ajuns la ediția a IV-a deja și care este finanțat de OMV PETROM România și în cadrul căruia voluntarii noștri au organizat ateliere de educație ecologică în 8 comune din Argeș, una din Olt și una din Dâmbovița”, a povestit Ionuț Codrea pentru Jurnalul de Argeș.

Citește și Voluntarii de la Asociaţia „Zimbrul Carpatin” au adunat zeci de saci de gunoaie din Albota

„Zimbrii” au participat și la acțiuni de împădurire

„Proiectul «România Plantează» este un proiect organizat de colegii de la Asociația Act for Tomorrow în parteneriat cu OMV Petrom, unde suntem și noi parteneri. Anul acesta, voluntarii noștri au fost prezenți la 3 acțiuni de împădurire, cu un efectiv total de 54 de voluntari.
În 2021 am reușit să repunem Piteștiul pe harta concursurilor de orientare și astfel am organizat prima ediție a «Trofeului Trivale», în parteneriat cu DJST Argeș și Primăria Pitești, la această primă ediție participând 143 de concurenți din țară.

La final, am dori să urăm un an nou fericit tuturor colaboratorilor și voluntarilor noștri, amintind aici doar o parte: ADI SERVSAL Argeș, OMV PETROM România, ACT for Tomorrow, DJST ARGEȘ, SC Subansamble AUTO SA și grupul GIC, Primăria Pitești, Jandarmeria Argeș, ISU Argeș, Poliția Locală Pitești, Zâmbete Colorate, O facem Pitești”, a mai transmis Ionuț Codrea.

Citește și Continuă acţiunile de ecologizare realizate de Asociaţia „Zimbrul Carpatin”


Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...