Voluntarii de la Asociaţia „Zimbrul Carpatin” au adunat zeci de saci de gunoaie din Albota

de | 23.09.2021 13:25 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Voluntarii Asociației „Zimbrul Carpatin” din Argeș au desfășurat o acțiune de ecologizare sâmbătă, 18 septembrie, în cadrul Campaniei ”Let’s Do It, Romania”. Igienizarea a avut loc în comuna Albota, unde 32 de „zimbri”, majoritatea liceeni, au dat o mână de ajutor voluntarilor de la o școală din localitate și au strâns în jur de 50-60 de saci de gunoaie, în afară de gunoaiele strânse de elevii școlii.

„De obicei, noi, când este «Let’s do it», alegem comunele limitrofe Piteștiului și le facem prin rotație. Anul trecut am fost la Budeasa, acum la Albota, acum doi ani am fost la Bradu și tot așa”, ne-a declarat Ionuț Codrea, reprezentantul Asociației „Zimbrul Crapatin”.
Timp de 3 ore, voluntarii au adunat zeci de saci de gunoaie din parcări și câmpuri, de pe șanțuri și străzi, din întreaga comună. Totul s-a desfășurat sub supravegherea viceprimarului și a reprezentanților Poliției Române.

Citește și Continuă acţiunile de ecologizare realizate de Asociaţia „Zimbrul Carpatin”

„Domnul viceprimar chiar a mers cu noi pe teren și ne-a ajutat cu colectarea și cu sacii, iar domnii de la poliție au venit la început, ne-au dat niște indicații, că la un moment dat era o porțiune pe drumul național și ne-au explicat cum să facem și, apoi, au mai trecut cu mașina de două-trei ori să vadă dacă este totul ok”, ne-a mai povestit Ionuț Codrea.
„Felicitări tuturor celor implicați și vă așteptăm și pe viitor la alte acțiuni de genul acesta! Mulțumim colegilor de la Servsal Argeș pentru saci, mănuși și apa pentru voluntari!”, au transmis reprezentanții Asociației „Zimbrul Carpatin” pe facebook. Asociația este înființată din 1985 și are 130 de voluntari, care desfășoară acțiuni de ecologizare, împăduriri (toamna și primăvara), campanii de informare despre protecția mediului, turism sportiv și orientare, mountain-bike, sporturi în natură.

Citește și Asociaţia Zimbrul Carpatin, campioană naţională la Turism Sportiv

 

 

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…
Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează…

Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea avertizează că la această oră este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele. Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea monitorizează permanent volumele din principalele lacuri de acumulare și...

Film în premieră la Cinematograful ”București”
Film în premieră la Cinematograful ”București”

Sâmbătă, 9 iulie 2022, ora 18:00, la Cinematograful de artă ”București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Copilul teribil”, cu Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann și Anton Rattinger în rolurile principale, în regia lui Oskar Roehler. Filmul a...

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii
Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii

Petre Daea va prelua Ministerul Agriculturii, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu. Conducerea PSD a votat, miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, ca acesta să fie titularul de la Agricultură, au precizat din Partidul Social-Democrat, pentru news.ro. PSD...