Web Analytics
scris joi, 04.04.2024

Volei: A murit antrenorul legendar care a dus Steaua până în finala Cupei Campionilor Europeni

”A murit legendarul Tănase Tănase!”, a anunțat miercuri la prânz clubul Steaua București pe pagina oficială de Facebook: ”La 98 de ani, ne-a părăsit cel mai mare antrenor pe care l-a avut voleiul românesc. Tănase Tănase a stat pe banca tehnică în peste 2400 de partide oficiale în calitate de antrenor principal, dintre care 205 au fost meciuri inter-țări și 239 de întâlniri din competiții europene!

Volei: A murit antrenorul legendar care a dus Steaua până în finala Cupei Campionilor Europeni

Citește și: Bărbatul acuzat că a ucis o fetiță din București și i-a ascuns cadavrul în lada unei canapele, condamnat la 26 de ani de închisoare

Nea Tică, așa cum era cunoscut în lumea voleiului, a condus Steaua București la cinci titluri de campioană națională între 1967 și 1971. Tot cu Steaua a jucat finala Cupei Campionilor Europeni  (1969) și alte două semifinale în cea mai importantă competiție intercluburi. În 2022, la finala Cupei României, de la Brașov, nea Tică a primit din partea echipei tricoul Stelei înaintea partidei cu Arcada Galați.

Citește și: Percheziții în Argeș și București la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, de mare risc și psihoactive

”Steaua e echipa mea de suflet, clubul la care am cucerit cinci titluri consecutive de campion. Îmi aduc aminte, în 1967, când am obținut primul titlu de campion din istoria stelistă! Acea aniversare chiar a fost una de neuitat, pentru că în acel an toate secțiile de jocuri sportive, volei, baschet, handbal, fotbal, au cucerit titlurile de campioane!”, declara legendarul antrenor în 2022, la 96 de ani.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *