Vladimir Dascălu, împreună cu echipa Angelick Gelato, a reprezentat România la Gelato
Europe Cup Rimini, cea mai prestigioasă competiție continentală din industria înghețatei
artizanale, desfășurată între 18 și 19 ianuarie 2025. La acest eveniment internațional, care a
reunit cei mai buni gelatieri din Europa, România a fost pentru prima dată prezentă, marcând
un moment semnificativ pentru întreaga industrie de gelato autohtonă. Echipa cu care
Vladimir Dascălu a mers la Gelato Europe Cup Rimini este formată din: Morar Cornel/
Cofetar – Ciocolatier și Oana Gabriela Nita/ Manager de echipă.
În cadrul Gelato Europe Cup, echipa Angelick Gelato a reușit să se claseze pe locul 6 din 8
echipe, un rezultat considerat extrem de onorabil, având în vedere nivelul înalt al concurenței
si nivelul minim de experiență al echipei în astfel de competiții. Clasamentul competiției a
fost: Germania, Franța, Italia, Belgia, Polonia, România, Marea Britanie și Albania.
Una dintre cele mai notabile probe ale competiției a fost Mystery Fruit, unde echipele au
avut la dispoziție doar o oră pentru a crea un sorbet original pe baza unui fruct și a unei
selecții de condimente desemnate. Echipa Angelick Gelato a creat un sorbet de afine cu piper
negru și vanilie, iar rezultatul le-a adus locul 3 în clasamentul acestei probe. În clasamentul
final al probei, echipa din România s-a situat pe locul 3, după Germania și Belgia.
Rezultatul a fost o surpriză plăcută pentru echipa Angelick Gelato, care a intrat în competiție
fără a avea așteptări mari, dar cu dorința de a învăța și de a-și testa limitele. Deși a fost prima
lor competiție de acest tip, experiența acumulată a fost extrem de valoroasă. Echipa a învățat
tehnici noi și a avut ocazia să cunoască oameni din industria gelato-ului, având astfel o
oportunitate rară de a se dezvolta.

Povestea gelateriei Angelick Gelato a început acum doi ani, în mai 2023, după ce Vladimir a
trecut la antreprenoriat, după ani de studii și experiență în industria cofetăriei. Participarea la
un curs intensiv de gelato în Italia i-a deschis noi perspective asupra artei înghețatei artizanale
și i-a oferit oportunitatea de a învăța tehnici autentice. Această experiență a fost revelatoare și
a fost factorul motivator pentru a porni pe un drum propriu în afacerea de gelato, creând
astfel Angelick Gelato. În prezent, echipa se simte mândră de tot ce au reușit să construiască
până acum și de drumul parcurs.
„Pentru mine, acest drum în lumea gelato-ului a început în Cofetăriile Delice, acolo unde am
învățat multe despre arta deserturilor. De acolo am plecat și am ajuns să construiesc propriul
meu business. Astăzi, cu fiecare pas pe care îl fac, sunt tot mai convins că acest drum îmi va
aduce multe satisfacții și oportunități de a crește și de a evolua. Mulțumesc tuturor celor care
au susținut acest proiect mai ales tatălui meu, iar competițiile de acest gen sunt doar
începutul!” a declarat antreprenorul Vladimir Dascălu.
Aceste lecții și momentele de neuitat îi motivează pe membrii echipei să continue să aducă
gelato de calitate superioară în fața clienților. În plus, la începutul sezonului călduros,
sorbetul de afine cu piper negru și vanilie, care a câștigat locul 3 la Gelato Europe Cup, va fi
disponibil în locațiile Angelick Gelato. De asemenea, echipa se pregătește pentru următoarele
provocări și oportunități, continuând să aducă gelato-ul de calitate în fața iubitorilor de
înghețată din întreaga țară.
Citește și:
- Record de proiecte! Județul Argeș, locul I în Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia
- SCLAVIE MODERNĂ ÎN SPANIA: 52 ROMÂNI ELIBERAȚI
Angelick Gelato, producătorul de înghețată artizanală din Prahova, are, la final de 2024, 28
sortimente de gelato, din care top 3 cele mai vândute sunt: ciocolata belgiană, fisticul siclian
și sorbetul de zmeură. Angelick Gelato folosește doar ingrediente naturale de cea mai bună
calitate, atent selecționate și certificate pentru a garanta prospețimea și autenticitatea fiecărei
rețete. De exemplu, ciocolata belgiană, piureuri de fructe frantuzești, pasta de fistic sicilian,
pasta de alune de Piedmont etc. Înghețata artizanală Angelick se găsește în momentul de față
în cele 8 locații ale partenerilor din Sinaia, Ploiești și Câmpina, urmând ca din primăvară
acestui an să se deschidă prima locație Angelick.
0 Comentarii