Web Analytics

Vizită regală la Nucșoara

de | 10.04.2018 15:46 | Actualitate

NUCSOARA
În a treia zi de Paști, marți, 10 aprilie 2018, Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat comuna Nucșoara, unde a fost musafirul strănepoților Elisabetei și ai lui Gheorghe Rizea, eroi ai rezistenței anticomuniste din România.

Cu câteva săptămâni în urmă, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au primit o scrisoare din partea urmașilor Elisabetei Rizea, care informau Familia Regală despre fondarea, de către familie, a unei asociații care să ducă mai departe legământul, principiile și valorile pentru care Elisabeta Rizea și toți cei care au alcătuit rezistența armată din munți au luptat și și-au dat viața.

„Majestatea Sa și Alteța Sa Regală doresc să încurajeze activitatea asociației, care intenționează să refacă gospodăria, cu casa și grădina străbunicilor, să organizeze expoziții, seminarii, tabere de creație și evenimente publice dedicate eroilor noștri contemporani.

La Nucșoara, Principele Radu a fost însoțit de profesorul universitar arhitect Augustin Ioan și de directorul Casei Majestății Sale Custodele Coroanei, dl Ion Tucă. Alteța Sa Regală a fost întâmpinat la gospodăria Elisabetei Rizea de primarul comunei Nucșoara, de reprezentanți ai Consiliului Local, de două generații ale familiei și de locuitori ai comunei.

Alteța Sa Regală a vizitat casa, cămările, beciul și grădina și a fost invitat să guste, în cerdacul casei, bunătăți de Paști pregătite de familiile strănepoților Elisabetei Rizea” , a anunţat Familia Regală a României pe fagina oficială.

La începutul lunii mai va avea loc la Palatul Elisabeta o reuniune a asociației cu Casa Majestății Sale, pentru inițierea unui proces de sprijinire a refacerii casei și a grădinii. Principele Radu intenționează să propună un parteneriat al asociației cu profesori și studenți ai Universității Naționale de Arhitectură și ai Universității de Studii Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii