Web Analytics
scris miercuri, 16.08.2023

Virusul West Nile, transmis de țânțari, a făcut o victimă în România

Un bărbat din județul Satu Mare este primul român care a murit anul acesta în urma infectării cu virusul West Nile, transmis prin înțepături de țânțar. De la debutul sezonului de monitorizare au fost detectate 6 cazuri.

Virusul West Nile, transmis de țânțari, a făcut o victimă în România

Citește și: Doi români au murit într-un grav accident rutier în Grecia. Copiii lor sunt grav răniți

Temperaturile ridicate și valurile de căldură favorizează apariția anumitor boli, dintre acestea făcând parte și neuroinfecția West Nile, o boală infecțioasă ce se transmite prin înțepătura de țânțar. De la începutul perioadei de supraveghere a infecției cu virusul West Nile (06.06.2023) pâna la data de 10.08.2023 s-au inregistrat 6 cazuri de infecție cu virusul West Nile. Cazurile s-au înregistrat în următoarele zone:  Municipiul București (2) și Ilfov (2), jud. Dolj (1) și jud. Satu Mare (1).

Citește și: Persoană electrocutată la Bălilești

Recomandările pentru populație sunt următoarele:  să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (prin plase de protecție la ferestre), să asigure desecarea bălților de apa din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer din gospodărie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *