Web Analytics

Viorica Dăncilă, la Pitești: „Mulțumesc organizatorilor și tuturor piteștenilor…”

de | 20.04.2018 15:06 | Actualitate

PRIMASimfonie a culorilor, a florilor, a discursurilor! Centrul Municipiului Pitești găzduiește evenimentul anual Simfonia Lalelelor. Cu acest prilej, invitați de seamă au vizitat orașul și au ținut discursuri. După tradiționala paradă a liceelor, oficialitățile invitate au susținut cuvântări.

Au răspuns invitației primarului Cornel Ionică și au venit la Simfonia Lalelelor premierul Viorica Dăncilă, Carmen Dan-Ministrul Administrației și Internelor, Grațiela Gavrilescu-Ministrul Mediului, europarlamentarul Norica Nicolai și nu mai puțin de 10 ambasadori ai următoarelor state: Olanda, Argentina, Japonia, Mexic, Vietnam, Israel, Croația, Armenia, Palestina și China. Au fost prezente, de asemenea, delegații din Olanda, Grecia, Turcia, Palestina și Republica Moldova.

 

Viorica Dăncilă, Prim-ministrul României:

”Mulțumesc organizatorilor și tuturor piteștenilor pentru prilejul de a fi, azi, alături de dumneavoastră la Simfonia Lalelelor, un eveniment care a devenit deja tradiție. De peste patru decenii, imaginea Piteștiului a fost asimilată acestei sărbători a primăverii și a florilor. Simfonia Lalelelor este un simbol pentru comunitatea dumneavoastră și vreau să mulțumesc tuturor acelora care de-a lungul timpului au contribuit la organizarea acestui eveniment. Susțin aceste inițiative care creează azi valoare, promovează coeziunea și contribuie la promovarea națională și, de ce nu, internațională a locurilor, tradițiilor și oamenilor de valoare. Vă doresc o simfonie a lalelelor cât mai frumoasă, să vă bucurați din plin de această frumoasă sărbătoare a Piteștiului.”

 

Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului:

”Sunt onorată să fiu la deschiderea a celei de-a 41-a ediție a Simfoniei Lalelelor. Simfonia Lalelelor nu reprezintă numai o expoziție temporară, ci reprezintă un concept unitar de promovare a minunatelor terase naturale de care beneficiază Piteștiul. (…)

Și Brătianu spunea așa, că trebuie să fim mândri de trecut, dar trebuie să ne gândim la viitorul generațiilor noastre și să fim modești cu noi, dar să nu fim modești cu promovarea acestui popor și cu generațiile viitoare de care trebuie să avem grijă. Să fim mândri de trecutul nostru, să ne bucurăm și să construim sănătos și frumos această țară cu ajutorul celor care se pun în slujba acestui minunat popor. (…)”

 

Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne:

”Să creezi un astfel de eveniment, să iubești florile, înseamnă să fii un om frumos. Un asemenea eveniment, sub semnul Centenarului, are o semnificație aparte, pentru că acum, mai mult ca oricând, trebuie să păstrăm tradițiile și să prețuim valorile autentice. Vreau să-l felicit pe domn’ primar, să felicit autoritățile pentru acest eveniment deosebit. Sunt onorată că am fost aici. Vă doresc să aveți viață, parfum, culoare și lumină.”

 

Norica Nicolai, europarlamentar:

”Avem nevoie de o primăvară așa cum ați construit-o la Pitești, avem nevoie de o primăvară ca a dvs. în fiecare zi pentru România.”

 

Și oaspeții de peste hotare au ținut discursuri.

 

Ambasadorul Palestinei la București s-a aflat pentru a treia oară la Simfonia Lalelelor:

”Noi suntem un popor care iubește viața și suntem alături de celelalte popoare care au speranță. Invităm pe toată lumea să viziteze Palestina. (…)”

 

Ambasadorul din Olanda:

”În calitate de reprezentant al Țării Lalelelor sunt extrem de încântată că mă aflu aici și vreau să felicit pe toți participanții la paradă, pe copii și pe tineri. Este un talent, dar și o alegere să ai înclinația către flori, ceea ce se întâmplă și la noi, în Olanda.”

 

Ambasadorul din Japonia:

”Apreciez performanța fantastică a tinerilor la paradă. Se vede implicarea multor companii, a multor instituții în această paradă. Noi cunoșteam până acum partea industrială, dar, astăzi, am cunoscut și partea culturală, florală. (…)”

 

Dan Manu, președintele CJ Argeș:

”În numele Consiliului Județean Argeș, doresc să felicit și să mulțumesc tuturor celor care au făcut ca astăzi să aniversăm cea de-a 41 ediție a Simfoniei Lalelelor. (…)”

 

Cornel Ionică, Primarul Municipiului Pitești:

”Le mulțumesc celor care au participat la paradă, la amenajarea carelor alegorice. Este o ediție care se desfășoară în Anul Centenarului, ne-am pregătit cum se cuvine, ne-am așteptat la oaspeți importanți din țară, din localitățile învecinate. Sunt mândru că putem să continuăm tradiția Simfoniei Lalelelor și  ne gândim deja la ediția următoare, pentru că lucrurile încep cu mult timp înaintea sărbătorii în sine. Declar deschisă Simfonia Lalelelor. Sănătate tuturor!”

ADOUA

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii