Cum comentați debutul echipei FC Argeș din actuala stagiune?
– Am văzut meciul cu Steaua, prima repriză. Ce să spun? Este altceva față de anul trecut, de sezonul trecut.
În bine, să înțeleg?
– Da, este altceva ca determinare, ca atitudine, ca… Dar a mai rămas la unii jucători o indolență, să-i spun așa. Un punct în plus pentru Andrei Tofan, care mi-a plăcut dintotdeauna și am tot respectul pentru el că a rămas la club. Bine, este adevărat că și eu m-am implicat să rămână la FC Argeș. Dar, totuși, suferim la joc. Ne-am bucurat că am bătut pe Focșani cu 2-0 și Metaloglobus a dat 3-0 la Focșani. Bun, suntem și la început, o nouă conducere, o nouă echipă, dar aș vrea să văd altceva. Bine, Argeșul, cu excepția perioadei lui Dobrin, niciodată nu a fost o echipă care să atace. Și poate nici atunci nu ataca. Era tot o echipă de contraatac, cu Dobrin, lansându-i pe Doru și pe Radu. Vorbesc de perioada de glorie, bineînțeles, 1979, 1973, 1972. Este doar o opinie personală. Poate că antrenorul altfel vede echipa, poate că altfel vede lucrurile. Adică, din punctul meu de vedere, ar trebui să ieșim puțin din tiparul ăsta în care a fost catalogată echipa FC Argeș în trecut și să devenim o echipă care să joace direct pe poartă. Dar iată că încă nu, încă suntem la început. Este altceva, totuși este altceva față de trecut.
„Unii jucători nu sunt pe calapodul meu, să zic așa…”
Cum vedeți confruntarea cu Miercurea-Ciuc, un derby de Liga a doua?
– De ce credeți că este un derby?
Sunt două echipe favorite la promovare…
– Hai să fim serioși! Să fim bărbați. Noi suntem cei care o facem favorită pe Miercurea-Ciuc… Nu are nicio legătură…
Deci, să înțeleg că avem prima șansă?
– Într-o chestiune normal, avem prima șansă, da. Dar ce mai e normal în ziua de azi? Ați văzut că și la Olimpiadă noi nu ne lamentăm, ne văităm așa. Aici, că, domnule, ne-au furat arbitrii. S-au făcut contestații. La una nu se acceptă, la una se acceptă. Este ceva de noaptea minții. Nu mai e sportul, nu mai este ceea ce a fost. Dar nici nu se pune problema ca noi, FC Argeș, să ne comparăm cu Miercurea-Ciuc. Hai să fim serioși… Noi suntem FC Argeș. Nici nu vreau să gândesc altceva. Eu nu vreau să ne comparăm cu această echipă. Eu nici nu văd o confruntare. Totuși, FC Argeș este FC Argeș, oameni buni! Ce naiba! Hai să fim serioși!
Cum vedeți noii jucători? Cum s-au integrat?
– Eu am văzut prea puțin și nu… Eu am mai spus că dacă Dani Coman și Nicolae Dică și-au dorit acești jucători și răspund pentru ei, să răspundă. Altfel, nu merge. Nu comentez altceva. Nu mă provocați. Unii jucători nu sunt pe calapodul meu, să zic așa. Înțelegeți ce vreau să spun. Eu cred că dacă ei i-au dorit, este ok.
Citește și FC Argeș, primul eșec în noul sezon: 0-1 cu FC Bihor
„Încet-încet, începem să ne aliniem și noi la marile cluburi fotbalistice”
Cum vedeți proiectul acesta după modelul OM din Franța, cu copiii care au intrare gratuită la stadion, la meciul echipei, și mă refer la toate academiile de fotbal din județul Argeș?
– Da, încet-încet, începem să ne aliniem și noi la marile cluburi fotbalistice. Eu întotdeauna aș fi lăsat copiii să intre liber, nu numai la meciurile de fotbal ale unor echipe de club, ci și la meciurile echipei naționale. Copiii ar trebui să vină să vadă fotbal, să se bucure de fotbal și, poate văzând mai mult fotbal și fără să fie constrânși financiar, reușeșc să se apopie de fenomenul fotbal, lăsând la o parte gadget-urile și alte lucruri care nu sunt specifice copilăriei sau nu au fost specifice copilăriei noastre, dar iată că sunt specifice actualei copilării. Este un proiect deosebit, l-am felicitat pe Dani Coman pentru asta și eu cred că în câțiva ani vom culege și roadele acestui experiment.
Noutăți în privința structurii clubului? S-a mai făcut ceva? Știți ceva?
– Nimic, nimic, nimic.
Sunt promisiuni? Nu sunt?
– Sunt, dar rămân la nivel de promisiuni.
Am înțeles. Dacă se continuă în această formulă mai rămâneți alături de FC Argeș?
– A, nu, absolut că nu. Nu rămân. Nu mai rămân la FC Argeș decât ca acționar majoritar, dacă nu, nu!
Citește și Sorții au decis. Cu cine joacă FC Argeș în play-off-ul Cupei României
„La nivelul la care vrei să construiești și să urci, nu mai e un business”
La un moment dat, conducerea a declarat că oricine va fi nu va avea mai mult de 49% din acțiuni. Cum comentați?
– Este părerea domniilor lor, nu? Eu respect această părere. Eu am propria mea opinie, propriul meu model de business. În fotbalul de astăzi, la nivelul la care vrei să construiești și să urci, nu mai e un business. Un business este pentru marile cluburi europene, pentru cei care se califică în grupele competițiilor europene. Vorbim de cluburi care dau salarii de milioane de euro. Multe cluburi, chiar din zona noastră, se pot autofinanța din cât câștigă din cupele europene. La noi s-a mers pe un principiu și toate cluburile care au ajuns în cupele europene în ultimii ani au mers pe acest principiu, să prindă un tur, două, să transfere doi jucători, după care fac bugetul pe un an de zile. Trebuie să bagi adânc mâna în buzunar, să construiești 3-4 ani și, după 3-4 ani, să culegi roadele. Dar noi, de regulă, majoritatea oamenilor care au intrat în fotbal, au un principiu clar, să câștigi ieri ca să investesc azi. Nu cred că merge așa.
Citește și Rebeca Abagiu, de la FC Argeș, convocată în lotul României U15
0 Comentarii