Viorel „Bombardierul” Simion şi Cezar Juratoni se antrenează în comuna argeşeană Godeni

de | 3.08.2016 17:45 | Sport

În această perioadă, doi dintre cei mai titrați boxeri profesioniști din România se antrenează în comuna argeșeană Godeni. Este vorba despre Viorel „Bombardierul” Simion și Cezar Juratoni, sportivi pregătiți de musceleanul Mircea Șimon, cel care este vicecampion olimpic. Cei doi împreună cu alți boxeri sunt cazați la pensiunea Piscul Soarelui din comuna Godeni și se antrenează la o sală de sport aflată la doar un kilometru.

Viorel Simion a câştigat centura IBF Intercontinental la categoria pană

Viorel Simion a câştigat în primăvara acestui an centura IBF Intercontinental la categoria pană după o victorie la puncte (12 reprize) cu belgianul Miskirtchian. Viorel „Bombardierul” Simion, în vârstă de 34 de ani este așadar din nou pe val şi poate spera la un nou meci de titlu mondial. Bucureşteanul manageriat de Sorin Florea și antrenat de argeșeanul Mircea Șimon a cucerit centura IBF Intercontinental la categoria pană după ce s-a impus la puncte, cu o decizie unanimă în meciul cu belgianul Alexander Miskirtchian, la finele a 12 reprize de box de înaltă calitate. Meciul dintre cei doi şi-a meritat din plin titlul de main-event al galei „Noaptea campionilor”, desfăşurată la Circul de Stat din Bucureşti, în organizarea companiei King Promotion. Boxeri cu stiluri asemănătoare, Simion şi Miskirtchian nu s-au menajat şi au făcut risipă de energie pe durata celor 12 reprize. Numai că românul a avut o viteză în plus şi a dominat lupta, chiar dacă belgianul a rămas periculos până la final. Simion are şansa de a se întâlni din nou cu britanicul Lee Selby, deţinătorul centurii IBF la categoria pană. Selby i-a produs singura înfrângere lui Simion din carieră, în 2013. O victorie lejeră a obţinut în această gală şi Cezar Juratoni, la categoria grea în lupta cu Gabor Farkas (Ungaria).

„La Godeni s-au mai pregătit şi Cristian Ciocan, Bogdan Dinu sau Răzvan Cojanu”

„Viorel Simion este boxerul care se pregătește la Godeni, ne-a declarat Leonard Soare (foto), fostul consilier județean și proprietarul pensiunii unde sunt cazați sportivii. Acesta este cazat la pensiunea Piscul Soarelui. Simion a boxat în primăvară în celebra gală de box alături de Cezar Juratoni. Apropiații și specialiștii îi spun lui Simion Bombardierul. Acesta este antrenat de Mircea Șimon, cel care este vicecampion olimpic la Montreal. Acesta locuiește aici de 20 de ani. Vreau să vă spun că la Godeni s-au mai pregătit și Cristian Ciocan, Bogdan Dinu sau Răzvan Cojanu. Toți au făcut cantonamente aici… Cantonamentul lui Simion cred că durează la Godeni vreo câteva luni de zile pentru că au diferite meciuri de pregătire. Sunt veniți nu pentru câteva zile, ci pe termen lung. Se pregătesc pentru meciurile din toamnă… Aici este și Cezar Juratoni, care, de asemenea, este pregătit de Mircea Șimon și care este la noi de vreo trei luni. Se pregătesc la o sală de sport care se află la vreun kilometru de pensiunea unde sunt cazați”.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii