Web Analytics

Vioara Stradivarius ajunge, luna aceasta, la Piteşti

de | 5.01.2017 12:28 | Cultură


Pe 19 ianuarie, Filar­mo­nica Piteşti va începe seria concer­te­­lor din a doua parte a stagiunii cu un spectacol avându-l ca solist pe re­nu­mitul violonist Alex­an­dru Tomescu. Acesta va veni pe scena pi­teş­tea­nă cu vioara Stradi­varius în cadrul  Con­cer­tului pentru vioară şi orchestră nr. 5 de Wolf­gang Amadeus Mozart. 

Alexandru Tomescu a debutat la 9 ani, ca solist al Orchestrei Simfonice din Constanţa şi a efectuat primul turneu în străinătate, în Germania şi Austria.

În septembrie 2007, Alexandru Tomescu a câştigat dreptul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu 1702 pentru o perioadă de cinci ani. Vioara Stradivarius Elder, folosită timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerată a fi unul din cele mai bine conservate instrumente Stradivarius. Alexandru Tomescu a câştigat pentru a doua oară dreptul de a cânta la vioara Stradivarius până în anul 2018, în urma concursului organizat de Ministerul Culturii şi Filarmonica George Enescu din Bucureşti.I.M.

 Foto jurnalul.ro.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii