Web Analytics

Vinerea trecută, toţi greii din Ape au fost la Voina

de | 21.02.2013 15:05 | Actualitate

# Comitetul Teritorial Argeş-Vedea din cadrul Asociaţiei Române a Apei şi-a ales noua conducere. Vinerea trecută a avut loc ședința Comitetului Teritorial Argeș-Vedea din cadrul Asociației Române a Apei, organizată de către Administrația Bazinală de Apă la Centrul Internaţional de Formare Profesională Voina al Apelor Române. Scopul întrunirii a fost prezentarea de către conducerea C.T. Argeș-Vedea a activității desfășurate în perioada 2010-2012, analizarea acesteia și alegerea noii conduceri și a funcției executive.
Printre participanți s-au numărat reprezentanți cu atribuții decizionale la nivelul fiecăruia dintre operatorii regionali aferenți spațiului hidrografic Argeș-Vedea și la nivelul conducerii A.N. Apele Române și A.B.A. Argeş-Vedea. Astfel, îi putem menționa pe Vasile Ciomos, în calitate de președinte al Asociației Române a Apei, Vasile Pintilie-director General  A.N. „Apele Romane”, Melania Voinescu-președinte C.T. Argeș–Vedea, Dumitru Ciobanu – director al A.B.A. Argeș-Vedea, Felix Soare – prim-vicepreședinte A.R.A. și Vladimir Rojanschi-vicepreședinte al Consiliului Tehnico-Științific A.R.A.
Din analiza activității desfășurate de către C.T. Argeș-Vedea în perioada 2010-2012 s-a constatat faptul că a existat o bună colaborare între Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, ca autoritate de implementare a cerințelor Directivei Cadru Apă și a directivelor conexe acesteia, și operatorii regionali ai sistemelor centralizate de alimentare cu apă și de canalizare a apelor uzate, a căror atribuție, printre cele specifice, o reprezintă implementarea măsurilor necesare în vederea respectării termenelor impuse prin Capitolul 22 Mediu și Master Planul aprobat la nivelul fiecărui județ.
La finalizarea discuțiilor purtate ca urmare a prezentării activității anterioare a C.T. Argeș-Vedea s-a procedat la deschiderea listei propunerilor pentru noul mandat (2013-2015). Ca urmare a propunerilor și a votului exprimat de către cei prezenți, s-a aprobat ca acest comitet sa fie condus de Melania Voinescu (director SC EDILUL CGA SA Câmpulung Muscel)-preşedinte, Dumitru Ciobanu (director A.B.A. Argeş – Vedea)-vicepreședinte și Mircea Macri (director SC APA NOVA BUCURESTI SA). Secretariatul tehnic al C.T. Argeș-Vedea va fi asigurat de Tatiana Diaconu (Serviciul Avize, Autorizații – A.B.A. Argeş – Vedea), funcție executivă.
După întrunirea de vineri, directorul Dumitru Ciobanu ne-a declarat că Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, în calitate de parte componentă a Comitetului Teritorial Argeș-Vedea și cu funcții decizionale și executive în cadrul acestuia, asigură în continuare toți membrii acestei comisii de disponibilitatea sa în vederea soluționării problemelor cu care operatorii regionali se confruntă în respectarea termenelor de realizare a măsurilor cuprinse în Master Planul aprobat la nivelul fiecărui județ și a municipiului București.
(M.S.)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii