Web Analytics

Vinalcool Argeş a ieşit din insolvenţă şi s-a extins cumpărând brand-ul „Spicul”

de | 14.02.2018 15:34 | Economie

6 DragusinVinalcool Argeș SA este un nume de referință în mediul economic al județului Argeș și nu numai. Se știe că firma argeșeană produce cunoscutul oțet de Topoloveni, dar și produse cum ar fi băutura spirtoasă Romanța, țuica de Pitești, bitter, coniacul Argeș, vin pelin și alcool sanitar. Mai nou, patronul societății, dr. Marian Drăgușin ne-a spus că pe lângă brand-urile deținute și menționate mai sus, compania domniei sale a achiziționat și cunoscutul brand „Spicul”. Acesta datează din 1848 și este marcă înregistrată. Alături de acesta, omul de afaceri argeșean a cumpărat mai multe mărci sub acest brand.
Trebuie reținut însă că vestea cea mare a venit luna trecută, când Tribunalul Specializat Argeș a dispus închiderea procedurii de insolvență și reinserția în activitatea economică normală a acestei societăți. Procedura de insolvență fusese declarată în anul 2011. Iată așadar că pe lângă această ieșire din insolvență, Vinalcool Argeș se extinde ducând mai departe brand-uri de referință din județul nostru.

Marian Drăgușin a reușit imposibilul: ieșirea din insolvență

Deși majoritatea firmelor care intră în insolvență nu mai reușesc să și iasă îndreptându-se vertiginos către faliment, iată că societatea condusă de omul de afaceri Marian Drăgușin a reușit aproape imposibilul. Vinalcool intrase în insolvență în anul 2011, iar lista creditorilor era una „cu greutate”. La masa credală așezându-se așadar Finanțele Publice Argeș, Primăria Pitești, Direcția Națională de Drumuri, Autoritatea Națională a Vămilor și importante firme de leasing. După numeroase termene de judecată care s-au întins pe durata a mai bine de 6 ani, instanța a decis: „În temeiul art. 132, alin. 1 din Legea nr. 85/2006, admite cererea lichidatorului judiciar și dispune închiderea procedurii de insolvență și reinserția în activitatea economică a debitoarei SC Vinalcool Argeș SA”.

Tradiție și continuitate în fabricarea de alcool și oțet

SC Vinalcool Argeş SA a fost înfințată în anul 1954 printr-o decizie a Consiliului Regional Pitești cu scopul valorificării producției viti-pomicole de la gospodăriile populației prin prelucrarea fructelor și strugurilor, fabricația acestora și îmbutelierea de produse finite cum sunt țuica și vinul. După reorganizarea administrativă din 1968 prin înfințarea județului Argeș, Vinalcool Argeș avea sediul central la Pitești și avea în subordine 5 secții de producție la Curtea de Argeș, Câmpulung, Vedea, Clucereasa și Sămara. În orașele Costești și Topoloveni erau centrele de preluare și vinificare a strugurilor de la gospodăriile populației și C.A.P. La Pitești, în anul 1969 s-a dat în folosință combinatul de condiționare și îmbuteliere care avea un depozit de 400 vagoane vin, un depozit de 50-60 vagoane coniac și un depozit de țuică în pasajul Victoria din Pitești de 50 vagoane. În Pitești se îmbutelia întreaga gamă de produse începând cu vinul, vermutul, coniacul, băuturile spirtoase și țuica. În anul 1972 s-a preluat, de la fosta întreprindere de industrie locală, fabrica de oțet de la Topoloveni care producea oțet, esențe alimentare și muștar.  În anul 2004, SIF Oltenia, acționarul majoritar, a vândut pachetul de acțiuni de 52% la D.G.M. Internațional Pitești. Prin cumpărarea de noi acțiuni de pe piață, D.G.M. deținea în anul 2008 aproape 90% dintre acțiuni, restul acțiunilor fiind deținut de persoane fizice. D.G.M. Internațional Pitești este firma condusă și patronată de omul de afaceri Marian Drăgușin.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii