Web Analytics

Vila Golescu, atracţie la Londra

de | 28.06.2017 22:01 | Cultură

7 golescuO expoziţie organizată de Institutul Cultural Român poate fi vizitată în Capitala Marii Britanii până la finalul acesti luni, în cadrul Festivalului de Arhitectură din Londra. Expoziţia denumită „Spaces of Memory, Spaces of Heritage” („Spaţii ale memoriei, spaţii patrimoniale”) este deschisă în galeria Brâncuşi de la sediul Institutului şi prezintă, printr-un colaj de fotografii, schiţe şi text,

câteva dintre cele mai remarcabile iniţiative de restaurare şi conservare ale ultimilor doi ani, reunind o serie de proiecte derulate de fundaţiile Pro Patrimonio şi Mihai Eminescu Trust, alături de recentul câştigător al Premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural/Premiile Europa Nostra – Palatul Culturii din Blaj. Astfel, este prezentată publicului şi Vila Golescu, din Câmpulung, restaurată în ultimii ani de Fundaţia Pro Patrimonio, organizaţie din conducerea căreia face parte şi deţinătorul fostei platforme ARO, Nicolae Raţiu.
Vila Golescu a avut parte săptămâna trecută şi de un alt fel de expunere. Una dintre televiziuni a realizat o ediţie a unei emisiuni de artă având în centrul atenţiei monumentul construit în anul 1910, acolo fiind organizat şi un recital de muzică.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii